tisdag 23 oktober 2012

Öl i Milwaukee del I-Vi rensar hotellbaren

Jag och Christian åkte ganska tidigt hemifrån för att hinna med flyget till Chicago.
På planet var det en del kända ansikten, de flesta antagligen på väg till GABF. Ett evenemang som vi ej hade lyckats få plåtar till.
Ett par lokala brygder från Goose island blev det innan nästa flyg upp de tolv milen (obs,ej fågelvägen, utan med bil!) till Milwaukee. Only in America!
En Honkers och en Sofie. Det satt fint efter den långa resan med skrikande spädbarn (som det alltid tenderar att finnas på transatlantiska flyg).

Lokalbussen gick från flygplatsen och stannade utanför vårt hotell på Michigan street som skulle vara vår bas ett tag framöver.
I den mulna blåsiga eftermiddagen/skymningen gick vi direkt efter incheckningen ut för att handla öl och annat som skulle kunna tänkas behövas under vistelsen.
På väg tillbaka från affären åt vi på något grekiskt snabbmatställe och tog varsin Spotted cow från New glarus (som bara distribueras inom Wisconsin tydligen).

Ett riktigt oväder hade satt igång på vägen till hotellet, så vi satt resten av kvällen i hotellbaren och drack oss igenom deras urval av Sprecheröl. Inte fy skam.
Special amber; ljus för stilen, sträv, mycket kolsyra, brödig och något syrlig, men helt ok.
Black bavarian; grymt maltig, men ändå balanserad. Kryddig, skulle kunna passera för en julöl. Riktigt bra.
Czech style summer pils; grumlig, metallisk med brödighet som vore det en helles. Mycket kolsyra.
Slutligen denna bloggs första ''gästrecention'', från Christian om Hefe weiss''- Halvdan hefe-weissen 2,5/5.''
Skönt att bara behöva ta hissen upp och lägga sig efter dessa trevliga brygder.

Inga kommentarer: