söndag 28 oktober 2012

Öl i Milwaukee del III-Ost

Mycket bra väder även denna dag så vi gjorde som dagen innan och gick till Stubbys igen. Ingen lång sittning som dagen innan, men antagligen ännu trevligare.
Buffalo sweat från Tallgrass; mörkbrun sweet stout. kakao och kaffe, lite tunn, men god.
Gandy dancer från Potosi; mörkbrun och söt. Blantsaft, godis, farinsocker med någon ton av lösningsmedel. God porter.
Buss ''hem'' till tidig halvtidsvila.

Första delen av andra halvlek skulle bli mycket minnesvärd. Vi gick nämligen upp till Cheesebar där det endast fanns ost och öl från Wisconsin.
Om Wisconsin är ett ostmecka så är nog detta själva kaban. I staten görs drygt 600 olika ostar och vi gjorde vårt bästa för att prova så många som möjligt. De bästa var en 28årig cheddar och en parmesan som var hästlängder bättre än Parmigiano-reggiano. Veckan innan vi var där fanns även en 40årig cheddar, men den tog slut på någon minut...
Vad dracks till alla dessa läckerheter då?
Blatz från Miller/Pabst; blask kort och ''gott''.
Supper club från Capital; bröd och säd är mest framträdande. Mycket bra pairing med ''garlic summer sausage'' då en tydlig rökton framträder som ej märks av i ensamt majestät.
Potosi Pilsener gästsmakare Christian; ''-Mitt i mellan, sticker inte ut åt något håll''.
Hinterland Luna coffee stout; en någon nötig kaffebomb. Mycket bra.
Snake chaser från Lakefront; kranhandtaget och namnet skvallrar om att detta är en dry stout. Jag tar hellre en Guinness än en till så'n här. Tråkig och ''blek'' i jämförelse med ovan nämnda stout.
Bridge out från det för mig okända Titletown, Pangaea Heifer weizen, Baaad boy från 3 Sheeps, Luther Cream city och Wisconsinite, alla tre från Lakefront och slutligen Tyranena Bitter woman IPA.
Gillar du ost och är i stan är detta hak ett måste, trevlig och kunnig personal och kul gäster. Det finns även en stor ost/korvbutik i anslutning till baren. Blåbärsost någon?

Vi avslutade den trevliga kvällen på bryggeripuben Water street brewery som ligger på andra sidan Milwaukeefloden. Så här i efterhand förstår jag inte hur vi kunde äta igen, men så var det. Till maten:
Pale ale och Raspberry weiss som väl får omdömmet ''sådär''.
God natt!

Inga kommentarer: