onsdag 31 oktober 2012

Öl i Milwaukee del IV-Visning på Milwaukee brewing CO.

Även denna dag tog vi en uppfriskande långpromenad som start på dagen, denna gång till dinern Comet cafe. På samma gata laddade vi upp med några pizzaskivor.
Först ut denna dag den tyska pilsnern Home town blonde från New glarus; halmgul, ofiltrerad (eller är det köldgrumling?) , honungsarom. Tillbakadragen beska, ganska söt och lättdrucken.
Capital Oktoberfest; ljust bärnstensfärgad, kola-arom, söt för stilen, snygg etikett, Inte illa.
Pride & Joy från Three Floyds; mmm... humle. Grym arom, frisk humlesmak med toner av citrondiskmedel och träiga toner. Deg i eftersmaken. En av de bästa amber ales jag druckit.
The Narrows från Geneva lake; en kölsch med toner av päronglass, ek/vanilj/fatlagring, men det är nog inbillning. Gott i alla fall.
Golden wing från det relativt nya och för mig okända Finch’s i Chicago; ljus, välhumlad, mycket citrus, utdragen efterbeska.
Knot stock från Furthermore; ser nästan ut som nyponsoppa. något fruktig arom. Ganska mycket kolsyra, toner av svamp och choklad, lite sträv kanske.

Christian, aka Nadezjda Ostaptjuk hade sedan länge åkt ''hem'' då han hade en tung dag dagen innan.
Jag tog en taxi för att möta upp honom i de södra delarna av staden. Vi skulle nämligen på bryggerivisning på det utmärkta Milwaukee brewing company. Ett mycket roligt sådant för övrigt där det bjöds på en hel del öl, tex Polish moon.

Vi drog oss hemåt efteråt, men på vägen gick vi förbi ett sunkhak som hade Frank Gallaghers favoritöl Heilemans old style kraeusened Lager från Miller på burk, något som vi inte kunde låta bli. Det bästa man kan säga var att de bjöd på någon god korv till.
Efter lite vila på rummet var vi redo för det ganska sena kvälls-skiftet.

Christian och undertecknad ställde oss och väntade på en buss inte långt från hotellet, men det tog så lång tid att det fick bli en taxi med en ofrivilligt rolig, men desto mer rasistisk indisk (?) chaufför istället..
Harry’s bar and grill var stället vi kom fram till efter att ha åkt igenom det lokala gettot. På detta upscale ställe åt vi gott och tog ett par lokala öl. Boatilla amber från Big bay samt Eastside dark från Lakefront.

Ytterligare en taxifärd tog oss till The hotel foster där det blev en sista lokal fulöl. Old milwaukee från Miller innan vi gav upp. Jag var troligen mycket trött.

Inga kommentarer: