fredag 21 april 2017

Öl i Nya zeeland del VIII-I'm on a boat!

Till en början med mulet denna dag då vi fick skjuts av hotellpersonalen till färjan som skulle ta oss över Cooksundet till Sydön.
Jag har för mig att det tog ~fyra timmar.
Fem exotiska brygder identifierades och intogs, nämligen Deadcanary pale ale från Parrotdog, Speights 5 malt old dark, Emerson’s London porter, Big pigeon pilsner; halmgul med humlefrisk, men dock metallisk smak. Viss brödighet finns också. Pohutukawa golden ale; gyllene. Smakar äpplen och metall. Inte olik äppeljuice med kolsyra. Båda från Kereru. Det var inte illa.
Vädret var ombytligt och det kom även en reäl skur. När vi närmade oss Picton så gassade solen i alla fall och det var väldigt skönt att sitta på däck och avnjuta den undersköna skärgården.

En bil hyrdes vid färjeterminalen och färden fortsatte söderut mot Sydöns största stad Christchurch. På grund av en jordbävning i höstas var den vanliga vägen som var 34 mil avstängd. Nu istället 48 mil så det var bara gasa på på de bristfälliga vägarna. Det är inte många mil motorväg som finns i landet, utan det är slingrande vägar genom oftast väldigt vackra landskap som gäller vilket leder till att det tar lång tid att ta sig vart man än ska.
Naturkatastrofer är lite grann landets signum. Fram till en dag innan vi kom fram till Christchurch rasade enorma skogsbränder i stadens sydöstra förorter och massor av människor blev hemlösa. Regn gjorde dock att brandkåren kunde få branden under kontroll.
På kvällen kom vi fram och kunde checka in på hotellet strax söder om centrum. En riktigt sliten byggnad som stått där sedan 1800talet. Dock med bar där en Tui East india pale ale snabbat hälldes ned och glömdes lika snabbt.
 
Bara ett par kvarter därifrån låg grillrestauranten Bootleg BBQ co som hade flera exotiska fatöl, tyvärr hanns bara två med till den goda maten innan de stängde.
Taiheke från lokala Eagle och Hawkes bay Ginger fusion som jag har för mig var helt ok.
Klockan var nog inte mycket när vi gick till sängs denna dag.

Inga kommentarer: