tisdag 25 april 2017

Öl i Nya zeeland del XI-Post-apocalyptic city

Denna mulna onsdagmorgon skiljdes våra vägar jag tog en morgonbuss norrut tillbaka till Christchurch och gubbarna fortsatte söderut.
Var framme till lunch i Sydöns största stad... eller vad som finns kvar av den. För sex år sedan drabbades staden av (ännu) en jordbävning som krävde hundratals människoliv och raserade stora delar av centrum.
Underligt att det fortfarande ser helt för jävligt ut så pass lång tid efteråt.
Många byggen som pågick i centrum, men ändå massor av hus som bara fått stå/ligga sedan dess.
Min lunch fick bestå av en burgare innan jag gick och checkade in på boendet som låg lite nordost om centrum.
En reäl promenad genom en stor park följde till bryggeriet Eagle. I parken spelade i stort sätt alla som kunde stå upp rugby. Såg dock inte en enda tackling utdelas. Underligt.
Köpte en öl att ta med från bryggeriet och gick vidare till nästa bryggeri vid namn Two thumb brewing varifrån ytterligare några brygder fick följa med hem.
Riktigt varmt ute och jag passade på att ta en liten tupplur på rummet innan kvällen.
... som inleddes på mysiga bryggeripuben Pomeroy’s med en gästöl i form av Black stallion milk stout från det för mig okända Horse box brewery beläget i Nelson, 42 mil norr om Christchurch.
Ganska god öl, men deras brist på wifi gjorde att det bara blev en där.

Resten av kvällen tillbringades på guldhaket Dux central med sin långa bar och nästan lika långa öl-lista. Satt och snackade med ett par amerikaner och en australiensare.
Det var inte många inhemska personer man träffade på den här resan, ''bara'' utlänningar överallt.
Ölen denna afton var Delicious pale ale från nya zeeländska Ghost brewing; ljus med liten skumkrona i elegant glas. Någolunda välhumlad. Jag gissar på inhemsk humle. God session-IPA. Dux Lager; som ljus lager brukar vara, dock lite mer smakrik. Kryddig mat dödade smaklökarna lite. Dux Pils; torr och helt klart av tyskt snitt. Obalanserad. Slutligen Black shag stout; maltig, rökig och kraftfull med kaffetoner. Den var fin. Oklart vilka som bryggt de tre sista ölen, men inhemska var de i alla fall.
Roligare än så blev det inte denna dag.

Inga kommentarer: