fredag 21 november 2008

Öl i Prag,delII-Ferdinanda

081118:Ganska tidigt tog vi tåget tillbaka till Praha,väl framme checkade(tjeckade?)vi in på det''nya''vandrarhemmet,även detta beläget i stadsdelen Zizkov.
Hungriga&törstiga gav vi oss ut på stan för att åtgärda detta.På lunchresturangen(?)Ferdinanda fanns endast meny på tjeckiska&servitrisen kunde ej heller engelska,så det fick bli varsin dagens,vansinnigt billigt&gott.Vad det nu var för något.Vad drack vi då till?
Svetlé11°,Tmave11,Svetle12,Sedm kulí tmave13°i kronologisk ordning.Alla från deras huvudleverantör Ferdinand.Dom blev bara bättre&bättre,Svetle11var ganska tråkig medan Sedm kuli var ett mycket välbrygt wieneröl i den något mörkare skolan.Alla bärs var på fat.
Planen var att gå''hem''&vila ett tag,men vi var så nödiga att ett besök på hårdrockshaket Belsepub var nödgat.Där tog vi varsin Svijanská Kněžna13°.En kalasfin dunkel från ett för mig okänt bryggeri.
Till slut kom vi i alla fall fram&kunde duscha/sova lite grann.
Vilan skulle inte bli långvarig,utan vi gav oss åter igen ner till det utmärkta Pivovarsky klub där vi hade varit ett par dagar tidigare.Maten var inte lika fantastisk som sist,men det gick ned.Först lite tysk ljus lager;Route 66från det ökända Nemo Namenlos,inte alltför upphetsande,men jag har druckit värre.
Šamp från det lokala Dum-bryggeriet var något mer intressant,lite egen,aromen var som humle blandat med tvål(?),ganska söt i smaken,ganska ljus har jag för mig.
Samba do Brasil från belgiska Huyghe,mest kända för sina rosa elefanter.Detta var antagligen resan's värsta öl,kunde lika gärna varit Åbro folköl.
Australian strong lager från Byron bay överraskade något men sin något mörkare nyans än de tidigare brygderna.Något slags wieneröl,men den dår inte upp mot oven nämnda Sedm kuli.
Mer wieneröl;Prokop jantar från Chyše.Ett på stället väldigt hypat öl,men som ej var särskillt märkvärdigt.
Slutligen Ostravar Svetly lezak från Staropramen på andra sidan stan.Fanns inga möjlighetar att jag ska ha lagt denna brygd på minnet,men kul var det.

Inga kommentarer: