måndag 14 september 2009

Öl i Columbus del II-Prima vara från Ohio

Bilfärden från Indianapolis var inte mycket att orda om. Vi installerade oss på hotellet och begav oss genast ut för att besöka Bobs bar. Ett otroligt schysst ställe med en imponerande öllista. Mat fanns dock ej, men det låg ett kebabhak vägg i vägg så det var bara att ta in mat därifrån. Riktigt gott var det faktiskt. Ölandet inleddes med en Edmund Fitzgerald från Great lakes; Brun porter rätt och slätt, dvs. inget för mig. Mer lokalt blev det i form av Columbus IPA; söt och välhumlad, riktigt god, blygsamma tanniner.
Stone Levitation; Fin humlearom, ganska tunn för att vara Stone. Rätt obalanserad, humle finns som vanligt i överflöd.
Breckenridge var fram till denna dag ett för mig helt okänt bryggeri. Deras Vanilla-porter hade en söt arom, inte som andra vaniljporters, här tar vaniljen och sötman kommandot över den rostade malten. Helt ok.
Dark horse från Elevator brewing company; första gången jag varit med om att en öl serverats så kall att skummet frusit till is! Bisarrt. Only in America. Någon slags underjäst historia var det visst.
Stone Pale ale har jag mycket utförligt i mina anteckningar beskrivit som ’’En bra PALE’’.
Shiner Bock från texasbryggeriet Spoetzl; Läderaktig arom, luktar som en skoaffär. Smakar dock bara ’’fuldunkel’’.
Leinenkugels Berry weiss; metallisk, konstgjord honungsarom. Smakar fruktyoghurt och hemgjord saft.
Mer från samma bryggeri; Honey weiss; luktar fulöl. Någon honung hittar jag ej. Kunde lika gärna varit Kung eller liknande.
Slutligen ett schweiziskt öl, Quöllfrisch lager hell från Locher;skunkig fulölsarom (grön flaska). Smakar hyfsat färsk jämfört med all tysk flasköl man träffat på här i landet. Knappast någon smaksensation dock. Bara tråkig pisslager.
Lager-hell indeed…
En ganska lång pronenad följde och man tänkte skönt att det har slutat regna. Då öppnade skyarna sig på allvar och man fick gå slalom mellan blixtnedslagen...typ.

Här efter var det tänkt att det skulle komma ett inlägg vid namn ’’Öl i Maryland’’. Staden/byn där vi skulle sova, Hagerstown visade sig dock vara ett riktigt skithål så något sådant blir det inget av. Lite coolt var det dock att bo på ett hotell som inte så lite påminde om hotellet i The shining, långa korridorer med röda mattor, stort och nästan tomt.
RED fucking RUM!

1 kommentar:

Fredrik sa...

Det verkar inte gå någon nöd på er i alla fall :-)