lördag 8 november 2014

Öl iAmerika's förenta stater del VIII-Freakshow&festival

Amanda och Todd som vi hängt med en del under veckan var inte bara i Asheville för att dricka öl, utan även för att jobba på Comic envy ett ComiCon-liknande evenemang.
Jag och Hedin gick också på detta spektakel. Mest för att se på kostymerna. Jag har varit på liknande evenemang i Sverige, men det kunde inte förbereda mig på detta. De flesta besökare var utklädda kändes det som. En sällan skådad freakshow m a o. Galnaste utstyrseln hade nog en tjej som bestod av en banandräkt med långt skägg och gandalfhatt.
Ingen av oss köpte något, men lite mat proppade vi i oss innan det var dags att bege sig.
Inte jättelångt därifrån togs en gratis shuttlebus till festivalen Brewgrass som i år för första gången hölls på Memorial stadium. En arena som i första hand används för amerikansk fotboll. Men denna dag var det en kombinerad bluegrass och ölfestival, därav namnet.
Jag vet inte vad kvicksilvret stod på, men det var nog den varmaste dagen under vår vistelse i Södern och det hade gärna fått vara lite svalare. Efter en stunds köande kom vi in och tog ett par av de få platser som fanns i skuggan. En bonus var att Jack som vi träffat kvällen innan dök upp med ett par stolar till oss. Det var inte fel. Som oftast i USA betalade man bara för inträdet, sedan ingick all öl. Det skulle Folkhälsoinstitutet eller liknande antagligen sätta stopp för här hemma.
En hel drös med öl fick man så klart i sig. För min del: Pillar to post rye brown från alabamabryggeriet Trim tab, Buckshot amber ale från det för mig okända Natty greene’s, Bryson city brown från Nantahala och från samma bryggeri Dirty girl blonde, Funkel Dunkel och Pluff mud porter. Båda från Holy city i South Carolina, Witty twister och Bobby's beer från R.j. rockers, Oktoberfest och Apple butter brown från Innovation, Malt-n-pepper från Lexington avenue som vi besökt tidigare under veckan, en amber ale med det tilltalande namnet Chunky gal från Tipping point, New south White ale, New south Dry-hopped Extra pale ale och Southern appalachian (Bohemian) Pilsner.
Första gången jag varit på en festival utan att besöka faciliteterna. Antagligen svettades man ut allting istället.

Vi liksom flera andra festivalbesökare hade inte fått nog utan begav sig till det närbelägna bryggeriet Burial. I deras lilla men varma tap room tog vi varsin öl. För min del Honey saison.

Ett stenkast därifrån ligger Green man som besökts veckan innan. Nu var det dags igen och vi delade på en Harvester.

Nästa stopp på vägen hem var Wild wing cafe där en Flipside Red IPA från det numera lokala Sierra nevada intogs.

Barley’s var sista stoppet där varsin öl intogs.
Den långa dagen tog till sist slut.

Inga kommentarer: