torsdag 12 mars 2015

Öl i Nordamerika del I-Öl, berg och sol

Vi (Tony, Pütte och jag) hyrde bil på flygplatsen i Oakland dit vi flygit.
Det var relativt sent och det hade varit en lång dag så att bädda ned sig på det närbelägna hotellet kändes helt rätt.
Nästa morgon efter frukost begav vi oss norrut och gjorde ett lunchstopp på den lilla bryggeripuben Dunsmuir brewery works i norra Kalifornien. Uppe bland bergen och ett verkligt spektakulärt landskap (något som egentligen kan sägas om det mesta av denna resa).
Ett par helt ok öl till den goda maten intogs i solgasset på uteserveringen. För min del Osolicious Porter och Liquid sunshine wheat.

Nästa stopp, där vi även skulle tillbringa följande natt var Ashland, Oregon.
Efter att ha checkat in gick vi till centrum och den centralt belägna bryggeripuben Standing stone där en Farmer brown slank ned.

Vidare begav vi oss till det väldigt trevliga Caldera tap house. Bryggeriet Caldera ligger också i Ashland, men alltså på ett annat ställe.
Käk intogs och det fanns flera andra kul gäster att snacka med. Ett besök kan rekommenderas.
Jag satt kvar medan gubbarna gick till sängs. En hel flock med öl fick man i sig här: Mother pucker raspberry sour, Pilot rock porter, Lawnmower lager, Pilsner, Dry hop orange, South side strong ale. Har för mig att det smakade bra.

När de stängt gick några av oss till Standing stone som hade öppet lite längre. En Milk and honey ale och en Noble stout fick räcka där.

På hemvägen blev det ytterligare ett stopp på en sportsbar. Venn från Ninkasi avslutade den roliga kvällen.

Inga kommentarer: