måndag 23 mars 2015

Öl i Nordamerika del X-Staden som stänger 22:00

Ännu en solig dag och vi begav oss söderut. Lunch intogs på bryggeripuben 7 devils stekheta uteservering i Coos bay, Oregon. Ett par öl till maten så klart. Lighthouse session ale och Advocate pale ale.
Färden tog oss vidare genom mäktiga redwoodskogar. Galet stora träd.


Mycket senare kom vi fram till Eureka i norra Kalifornien. Det var bara att släng av väskorna på rummet efter incheckningen och bege sig ut i den ljumna kvällen.
The local beer bar var allt som hanns med denna afton. ''Några'' öl fick man i sig i alla fall, nämligen. Super chili pepper madness från Mad river; inte så snäll som den ser ut. Mycket chili i både arom och smak. Värmande. Smaken sitter i ett bra tag.
Humboldt regeneration Kiwi berlinerweiss; ser ut som en wit, tunn med mycket lacto. Jag hittar ingen kiwi smaken.
Det serveras ingen mat, så man fick gå och hämta utifrån. ''Cheeseburger sub'' ungerligt men gott.
Ölandet fortsatte med Barrelman’s b från Coronado; maltig och relativt fyllig, hyfsad balans. Något begränsade smaklökar efter maten.
Urban farmhouse ale från The commons; ljus, både arom och smak i gränslandet mellan saison och hefeweizen, men mer åt saisonhållet. En ton av ''gamla böckar'' Bra nivå på kolsyran. Smakar bättre ju mer den värms upp.
The great pumpkin ale från Cambridge; väldigt bra för att vara en svag pumpaöl (4,4%). Smakar inte så mycket blodpudding som de brukar.
Där tog kvällen abrupt slut då de stängde tidigt. Likaså gjorde en närbelägen bryggeripub. Trevligt ställe i alla fall med många kul gäster att språka med. När träffade du tex en blind man i kilt going commando senast?

Inga kommentarer: