måndag 25 januari 2016

Öl i Ontario del XI-Niagarafallen

Denna dag begav jag mig med buss söderut de nitton milen till gräns-staden Niagara falls där en massa kasinon och turister kantar gatorna. Soligt och varmt var det i vanlig ordning. Boendet låg väldigt nära buss-stationen så det var bara att kasta av väskan och bege sig till fots till den stora turistiga bryggeripuben Niagara brewing company. Den trevliga personalen Servarade följande öl medan en trubadur underhöll på uteserveringen: Premium lager; ljus, bubblig och helt harmlös. Cream ale; bärnstensfärgad, ofiltrerad, frisk, lite söt men inte för mycket. Någon godiston står också att finna. Kanske bästa cream ale jag druckit. Amber eh!; ljus för stilen och ganska lättdrucken. Battle field brown; stiltypisk färg. Rätt söt maltig arom. Maltig med brända och kaffetoner. Oktober faust från Brimstone; bärnstensfrgad. Brödig med brända toner. Hyfsat balanserad, 4,5%.
Jim Carrey ser du väl?



Tvärs över gatan ligger Movieland waxmuseum. Inte samms sak som Madame tussauds som vi tidigare besökt i 'Vegas och Amsterdam. Detta var desto billigare att gå in på, men figurerna var bedrövliga. Som tur var stod det namnskyltar bredvid dem...
Jag fick nog och gick ned till själva vattenfallen inte långt därifrån. Riktigt mäktigt faktiskt. Horder av turister denna soliga söndag.
Det fick bli en promenad tillbaka till boendet för några timmars vila.
När mörkret fallit över den lilla staden begav jag mig ut till bryggeripuben Taps där Belgian wit, Red cream ale, Niagara's best blonde ale och Mr. huff persuasion pilsner intogs. Inga vidare öl, men deras musslor rekommenderas. En trubadur med stor förkärlek till Tom Petty förgyllde tillvaron.

Mån''förmörkelse''
Ett sista ölstopp på hemvägen på den nästan tomma baren Old crow där en Hard luck lager från torontobryggeriet Great lakes avslutade kvällen.

Inga kommentarer: