torsdag 19 juli 2018

Mer Stockholm brewers festival än Stockholm brewers festival

Soligt, men inte galet varmt var det när Adelsö ölfestival slog upp portarna för dagen. Oklart för vilken gång i ordningen men uppskattningsvis var det fjärde gången. Dock första gången för oss.
Nästan idylliskt var det ute i gröngräset. Polettsystem var det som gällde för kommersiella brygder och hembrygderna ingick i entrepriset. En Folkets val-omröstning hölls och Maya från Adelsö vann tydlligen enligt osäker källa. Jag fick i mig:
Kommersiella öl: Bryggare berg 7,4% från Danderyds, Easy IPA från Brewify, Brewify IPA, Brewify Modern lager, Snausarve wit, (fantastiska) Sumpans ''Foreign stout'', Sundbybergs Pale ale, Ensta mörk lager från Roslags näsby, Vacay all day från Hopsan.
Hembrygder: Angry man Schwarzbier, Vetelager 4,7%, Daniel & Samanthas Munich maibock, Samanthas Sommar NEPA, Kameruns avbytarbänk Svart IPA, Miranda Summer lager och Raspberry sour.

Hembryggardelen av festivalen

Gotländska Snausarve var ända representerade bryggeriet som inte var från Stockholms län.

På hemvägen stannade vi till på Sorbon i Bromma för god middag och ett par goda öl till i form av Grim lager och Pineapple zoo från det för mig okända skånebaserade Benchwarmers.
Trevlig somrig dag.

Inga kommentarer: