måndag 23 juli 2018

Öl i Noord-holland del II-Bonusfestival

Vi hade kylskåp på rummet och gick till en ostbutik och inhandlade några ostar att ta hem.
Frun hade ont i en fot och gick ''hem'' med osten medan jag gick ända till centrum. På vägen lokaliserades en uteservering med exotisk, och god öl skulle det visa sig. Offline från Oedipus. Bra wit.
Vi strålade samman på Beertemple. Precis som dan innan bestod det kulinariska av korv och ost. Till det goda: Dutch eagle och Northern farm eagle. Båda från det för mig okända lokala Morebeer. Det smakade bra.
Anledningen till vårt besök i huvudstaden var Carnevale brettanomyces som i det närmaste kan beskrivas som en halv surölsvecka. Bartendern tipsade om en festival som bara var ett par timmar och en båtresa bort. Denna festival var startskottet för hela ''karnevalen''.

Dessutom ägde den rum på bryggeriet Oedipus. Färjan över Ij var gratis och tog bara några minuter. Ungefär tio minuter att gå till bryggeriet.
Både kommersiella bryggerier och hembryggare hällde upp mer eller mindre sura öl i utbyte mot poletter. En foodtruck stod utanför och serverade dyra, men goda burgare.
En del dryck intogs förstås också. För min del: Pommegranate pale tart ale, Saison sauvignon sauvin, Brett blend pale ale, Brett pale ale citra cascade. Alla fyra från irländska Wide street brewing, Weide, Alm, Gulzig och Rust. Alla fyra från Nevel. Vogelen från Oedipus, Pais tropical också det från Oedipus.
Brett loves lime från Open field, Carrange, Patty och The passion alla tre från Sahtipaja som förutom att vara med på festvalen ''som vanligt'' dessutom stod på ''fel'' sida med en massa mjöd och bjöd smakprover till höger och vänster.

Trevlig festival, men vi kände (speciellt efter mjöden) att magarna var tvugna att fyllas på. Vi tog oss till bryggeripuben Pension homeland. Där fick vi visserligen ingen mat, men väl ett par öl i form av Spelt och Pieremegoggel. De var verkligen illa.

Nästa stopp var Délirium café som tydligen öppnat en filial i Amsterdam. Köket hade egentligen stängt, men de kunde fixa något lättare till oss. Bara en öl hanns med då ingen av oss orkade hetsa i oss en sista beställnings-öl. Berliner brown från Uiltje var ingen höjdare.
Väldigt skönt att åka ''hem'' och lägga sig efter en sådan lång dag (även om det inte blev så sent).

Inga kommentarer: