onsdag 25 juli 2018

Öl i Noord-holland del IV-Billigare öl

Dags att vända hemåt denna dag, men flyget skulle gå sent så vi hade gått om tid på oss att lokalisera exotiska brygder. Meningen var att gå på Arendsnest igen men vi hittade något annat ställe på vägen dit, De vergulde gaper. Några goda inhemska öl i belgiska stilar förgyllde tillvaron. Lellebel från det för mig okända lokala Brouwerij De eeuwige jeugd, Hertog jan Enkel från Arcense bierbrouwerij och Ijwit från 't Ij.


Tvärs över gatan låg en annan sliten bar som hade Lindeboom som huvudleverantör. Där blev vi sittandes i några timmar. Till korv och ost (som vanligt) intogs: Venloosch Wit, Gouverneur Tripel, Gouverneur Blonde, Gouverneur Dubbel och Gouverneur Stout op hout. Tror inte jag gillade någon av de ölen, har för mig att dubbeln var minst dålig. Antagligen var det dock billigt.

På väg till spårvagnen hittade vi en pizzeria med verkligt smaskig pizza. Ölen till var dock ingen höjdare. Wieckse Witte från Heineken.
Efter att våra ölstinna väskor plockats upp på hotellet tog tåget oss ut till flygplatsen där Sverige hann göra 1-0 på Tyskland innan vi lyfte. Det gick ju över men löste sig ändå till slut som bekant.
Resten av hemresan var inte mycket att orda om. Bra resa med ''inte bättre väder'' än det var hemma. Själva Carnevale brettanomyces var helt klart värd att besöka om man gillar suröl, men info om evenemangen kom upp väldigt sent. Bra att ha i bakhuvudet om man skulle åka tillbaka. Alla events verkar även ha varit på engelska vilket inte gör något.

Inga kommentarer: