lördag 17 augusti 2019

Farmhouse beer fest&Waza

Väldigt varmt denna dag när jag mötte Tom på Farmhouse beer fest som ägde rum på Stockholm brewing. Skönt att kunna sitta i skuggan med ''en'' öl. Suröl var temat, men värdbryggeriet hade även sitt vanliga sortiment utöver det. Ingen direkt trängsel heller vilket också är ett plus. Alla representerade bryggerier hade folk på plats vilket också är bra. Ja fick i mig: Ruud peesch från Mikkeller Baghaven, Gigantic-translantic IPA, Pannkakstårta sour, Cryo pils, The elder, Dame de raisin. Alla fem från Stockholm brewing. Eik &tid Syr 6,3%, Barrique Oloroso '17 och Barrique Levenswater '17. Båda från Bokkereyder.

Men det var inte slut där, vi drog vidare till en annan bryggeripub. Waza närmare bestämt där 14 andra i åldersgruppen 18-86 som slöt upp för att fira frun. Det var trevligt. Dessutom smakade både maten och ölen bra.
Även här fick vi i oss en drös öl. För min del: Haze of hearts pale ale, Take a walk on the wazzza som var en samarbetsbrygd med Danko beer, Blondie, Mango I.P.A. En tjeckisk pilsner med det passande namnet Celebration lager från Bernard, 21 pale ale citra Brew by numbers och slutligen Duett från Nyckelbydal.

Några av oss gick vidare i solnedgången till Flying dog inte långt därifrån. One hazy summer från Harpoon intogs här. Vet inte om ledningarna inte var rengjorda på ett tag eller vad som vad fel, men jag har mycket svårt att bryggarna i Boston ville att ölen skulle smaka så här.

Sista stoppet var ''Biskopen'' på Vasagatan där några damer till anslöt. Kvällens sista brygder var Tropic like it's hop från Innis & gunn och Lambic & stout från Timmermans/Guinness. De kanske inte var så gott, men det var iallafall dyrt.
Godnatt!

Inga kommentarer: