tisdag 20 augusti 2019

Öl i Warwickshire del II-Yorkshire pudding &some scones please

Här föddes Shakespeare.
Det var varmt och pollenhalterna var antagligen de ''årsbästa''. Vi började med en reäl promenad runt om i stan. På ett cafe i vad som kändes som en trädgård intogs en Pure ubu premium amber ale från Purity. Det smakade bra i skuggan där man kunde sitta och eftersvettas/pusta ut efter den långa promenaden.

På ett cafe i centrum slog vi oss ned i deras mysiga trädgård. Ingen av oss hade ''ätit'' afternoon tea tidigare så det var väl på tiden då. Det var verkligen en glad överraskning. Det var mycket att äta och till slut var tekannan slut och en Cotswold best från North cotswold beställdes in. Teet smakade betydligt bättre...
Vi gick tillbaka ''hem'' och vilade lite innan kvällen

Golden bee.
... som inleddes på weatherspoonspuben Golden bee i centrum. Ganska mycket folk denna fredag, men det fanns ett bord till oss. Ett par timmar blev vi sittandes där, inmundigandes: Pit stop från det för mig okända cheltenhambryggeriet Prescott ales;frisk, somrig och lättdrucken real ale. Inte överdrivet  mycket kolsyra. Cwrw (tror det öl på kymriska) från Evan evans; bärnstensfärgad. Smakar som folk som inte gillar bitter tror att bitter smakar. Ingen höjdare. Central line red från Porto bello (sic); inte mycket till arom. Mer välbalanserad än vad red ales brukar vara. Relativt maltig och lättdrucken. Nottingham Supreme bitter; som namnet skvallrar om är detta en lite starkare bitter (5,2%). Drickbar, men vansinnigt omodern och sträv.

Dagens sista stopp var livliga Cox's yard där ett band spelade, men man kunde sitta ute vid Avon som tur var. Medelåldern här var betydligt lägre än vad den brukar vara på landets pubar. Livat som sagt... 61 deep 3,8% från Marston's, Charlie wells Dry hop lager, Charlie wells Triple hop IPA och Bombardier Golden beer 4,7% från Eagle brewery var vad jag fick i mig. Här var det inga höjdaröl. Högre standard på Golden bee.
Skön promenad hem i den somriga kvällen avsluta de denna trevliga dag.

Inga kommentarer: