måndag 5 augusti 2019

Ölchock

Förrförra månaden var det ett mycket trevligt evenemang på Stora nygatan i Gamla stan (det var även i Göteborg). Fyra barer på denna superturistiga gata hade representanter och öl från tio bryggerier på plats under namnet Ölchock.
Frun och jag började på Tritonia där ingen av oss hade varit tidigare. Litet, men mysigt och trevligt med kunnig personal men ganska dyr öl. Vi satt bara där ett par timmar tidigt, men det blev väldigt trångt på slutet. Bärs här för mig var: Coupage 6% från Mariatorgets mikrobryggeri, Private pils från Spike, Alvinne Berliner ryesse 4%, Tuk tuk drama och Kosmos. Båda från Põhjala.

Vi drog vidare till 19 glas som även det var terra incognita. Lite fancy ställe där maten står i fokus så det var bara att passa på att äta där. Här intogs: Piejūras klimats från de lettiska bryggarna Ārpus/Malduguns; som att stoppa ned näsan i en jordgubbs-syltburk. Smakar jordgubbs-sylt, men mycket mindre. Underlig öl. Fruktig. Ķi från Malduguns; vitlöks-brown ale kanske inte låter så gott, men var en guld-pairing med nässelsoppa. Slutligen Fruits of the doom från La cavalera. Goda öl över lag.

Nästa stopp var Sjätte tunnan där man inte varit på många år. Träffade och hängde med Monica och Peter och deras sällskap här. Mer alkohol intogs faktiskt här med i form av Medovarus Kriek (barnmjöd), Tere fere från Pinta, Džion borna 4,9% juniper raw ale och Sulos beržų från litauiska Panevėžio alus. Goda brygder över lag.

Sista stället var Wirströms som jag inte besökt på ~15 år. Vi träffade även Patrick på vägen dit som hängde på. Dehydration Tanker yuzu and lemon gose och Fanatic oat cream IPA Amarillo, ahtanum, ekuanot från Naparbier intogs här. Inga vidare öl i mitt tycke, men en väldigt rolig dag. Bra initiativ.

Inga kommentarer: