tisdag 17 mars 2020

Öl i Hampshire del III-Det draar!

Frun låg kvar och sov/åt frukost medan jag tog en turfpromenad på ett par timmar. Det mest spektakulära turfandet på mycket länge för övrigt. Det var storm och Atlanten sköljde över strandpromenaden. Det kändes som om det regnade även om så ej var fallet.
Tanken var att vi skulle ses på Brewhouse & kitchen i Southsea som vi varit på kvällen innan. Det var kanske tio minuter efter att de skulle öppna, men ytterdörren var låst. Vi gick ned till ''stranden'' så Majsan också fick se spektaklet. På ett cafe satte vi oss. Dock ej på uteserveringen utan inomhus. Det var som att sitta i en biltvätt. Mycket exotiskt.
Plan b var att gå på samma kedja fast i Portsmouth ett stenkast från vårt hotell. Självklart började det regna på riktigt på vägen dit.
Något fuktiga kunde vi slå oss ned och inmundiga: Mucky duck 3,6% traditional bitter, Sexton golden ale, Longbody dortmunder lager (grumlig,WTF?!), Rockingham pale american pale och Legend craft lager. Jag gillade ölen bättre på deras pub i Southsea än dessa.
Resans enda halvtidsvila kom därefter.

Utvilade gick vi återigen ned till gosportfärjan som tar några minuter över till fastlandet. Från färjan är det ~15 minuters promenad till intima Four-ale taproom där det finns både traditionell ale och mer moderna/utländska ölstilar att välja mellan.
Jag förstår inte alls namnet för de har ~15 fat plus en massa burköl som man kan köpa med sig eller avnjuta på plats. Ett väldigt mysigt ställe iallafall och den bästa puben på den här resan tyckte vi båda. Dock ska det tilläggas att flera av ölen var mer än dubbelt så dyra här jämfört med Weatherspoons. Öl för mig där var: Control alt delete (inte en altbier som man skulle kunna tro utan en sessionIPA) från det för mig okända Eight arch, beläget åtta mil västerut i Dorset. English lore english pale ale, från Gritchie, Swoop från Lost pier, pilsnern Shika från Wild beer. Gillade inte dessa något vidare faktiskt.
Det fick räcka för denna dag och vi tog färjan ''hem'' till Portsmouth igen.

Inga kommentarer: