081112:Farsan,Tony,Pütte,jag,Björne&Lasse stack i svinottan ner till Nyköping för vidare färd till Europa's just nu intressantaste ölland Italien.Resan gick bra&på flygplatsen tog de flesta av oss varsin burk Splügen från Carlsberg Italia.Tråkigt blask,men jag hade inte hört talas om den tidigare i alla fall.Det gick en buss till pendeltågsstationen Ciampino.Väl där var det en stund kvar till tået skulle gå in till stan så vi tog oss varsin fulöl till,denna gång blev det en Peroni.Väl framme vid Termini checkade ÖISredaktionen&Lasse in på ett B&B på Via principe amedeo.De övriga djuren skulle bo långt ute på landet.Det räcker med att göra det hemma tycker jag.Strax efter incheckningen gav jag mig ner till
Johnny's off licence på Via veio.Butiken var bemannad av en mycket trevlig&kunnig snubbe som verkligen visste vad han snackade om,dessutom var han väldigt duktig på engelska,något som ej hör til vanligheterna i detta land.Drygt1100:-fattigare&16öl rikare styrdes kosan åter till boendet där bärsen lastades av.Lasse&undertecknad hade bestämt träff på ett belgiskt ställe på Via germanico som enligt uppgift skulle öppna klockan12.
20var det i verkligen.Istället gick vi till homofoberna's förlovade land Vatikanstaten&glodde lite.Två nya länder på en dag,tänka sig.Det började regna så jag hoppade på första bästa buss som tog mig''hem''för att vänta på att nästa vettiga ställe skulle öppna.
4:20hette stället som vi hade ställt in siktet på.Jag hade adressen,men trots idogt irrande&frågande,lyckades vi inte hitta ej rätt nummer på gatan.Istället gick vi mot nästa ställe&på vägen dit hittades''livs levande''Duff beer!
Bryggt av något belgiskt bryggeri.Det smakade väl som en Bud eller något liknande.
Äntligen kom vi fram dit vi skull&kunde få lite RIKTIG öl.
Ma che siete venuti a fa på Via bennedetta
En riktigt mysig pub med lite egen stil.En hel del intressant öl både på fat&flaska.Till exempel Beck Zwickel.Ett bra exempel på stilen.En underskattad öltyp det finns alldeles för få exempel av.Tvärs över gatan låg slow-food-restaurangen Bir&fud
som hade samma ägare,även detta ett kanonhak.
Lurisia Quattro4,7%bryggd med rosenblad,svår att typbestämma.Någonstans mellan en wit&en saison kanske?Inte illa.
Det verkar vara ganska vanligt att italienska bryggare exprimenterar med mycket underliga ingredienser,oftast med gott resultat.
Quarta runa från Birrificio montegioco var någon slags persikoöl som enligt servitören var bryggd med väldigt mycket persika,men jag kände inte så mycket av det.Överskattad
Farrotta från bryggeriet Almond'22,har för mig att den var bryggd med bovete eller något annat''alternativt''sädeslag.
Omnia från babb fanns på fat.Tyvärr har jag inte gjort någon minnesanteckning om den,men den fick högsta betyg i den bra,men obegripliga Guida alle birre d'Italia.
1 kommentar:
Lyckliga du som får åka runt och prova godsaker.
Själv bryggde vi en Ale i söndags.
Bayermalt och Roasted Barley mäskade vi in med.
Bitterhumle blev Saaz.
Vi hade Näsum-humle som aromhumle.
http://siggeikil.blogspot.com
Skicka en kommentar