lördag 25 juli 2009

Öl i Portland del III-Yet another day i paradise

Denna till en början lite mulna dag tog vi bussen norrut till bryggeripuben Alameda brewhouse där det bryggdes för fullt när vi slog oss ned i baren. Vad kunde vara bättre än att inleda dagen med en kölsch? Jo, att inleda dagen med en god kölsch kanske.
Siskiyou var nämligen ett mycket tråkigt exempel på denna överjästa tyska stil.
Mer ''tyskt'' i from av Bavarian hefe; verkligen annorlunda, obefintlig arom, smakar nötter och fruktsocker.
East village amber; Svag metallisk doft, fruktig smak med en träig efterbeska.
Klickitat; en härligt välhumlad APA, mycket grape, på något konstigt sätt känns den trots all humle relativt balancerad.
En Irvington porter fick avsluta besöket.
Vi tog en lång (så man kunde passa på att sova lite) busstur ner till bryggeripuben Hopworks Urban Brewery. Det hade nu blivit riktigt varmt och det var skönt att komma in i den luftkonditionerade puben.
HUB Lager spädde på den svalkande känslan.
Velvet ESB; lukter skit, en ton av utedass. Smaken är desto trevligare. Ganska mycket efterbeska. Till och med Majsan tyckte om denna. En ESB!
Crosstown pale ale (cask); svag blommig humlearom som blir stark i smaken, lite för söt för min smak.
Secret alt; vansinnigt otypriktig, men betydligt roligare än alla tyska alts som bara smakar likadant. Mycket mer smak av ''anglosaxisk humle'' än vad någon alt från Düsseldorf har.
Seven grain; Kolsvart. Som att lukta i en kaffeburk. Brutal, massiv kaffesmak.
På denna krog liksom många andra runt om i staden fanns flera flipperspel. Betydligt roligare än Jack vegas.
Hungriga var vi väl inte direkt, men som så många gånger förr i detta land äter man inte för att man är hungrig, utan för att man inte är mätt längre.
På uteserveringen åt vi fantastiskt god pizza som följde med hem i doggybag. Det känns som att doggybag inte är något för Europa då portionerna i denna världsdel brukar vara ganska ynkliga.
Nära vårt ''hem'' låg bryggeripuben Laurelwood som vi besökte förra gången vi var i Portland. Problemet med detta ställe är att det är en familjerestaurang. Dvs.det är horder av gapande/härjande ungar där och så stänger de väldigt tidigt. Sista timmen innan stängning brukar det vara som lugnast.
Vi gick dit för en sängfösare. Mother lode golden ale fick avsluta denna trevliga dag.

Inga kommentarer: