torsdag 6 augusti 2009

Öl i Portland del X-Tar det aldrig slut?

En busstur och en promenad tog oss ned till vad som tydligen är den första Mcmenaminspuben, Barley mill. Konstigt nog brygger de inte där. En 26th anniversary ale svalkade bra i värmen.
Nästa stopp på dagens krogrunda var Roots organic brewing där vi även åt. Inte så god mat, men som tur var var ölen desto bättre.
Nevermined pale ale
Heather
Gruit''kolsch''
Island red
Woody IPA
Var vad som inmundigades i dryckesväg.
På väg till nästa ställe gick vi in och åt på en av hamburgerkedjan Burgervilles restauranger. Fantastiskt gott, synd bara att de bara verkar finnas i Oregon och Washington (state). Trött blev man som vanligt efter ätandet så vi gick till sunkhaket Basement bar där en Allagash White, flipperspelande och lite slumrande i ett hörn gjorde att man kände sig något upppiggad och redo för nya bärs... på guldhaket Green dragon som inte låg så vansinnigt långt från ''källaren''. Hela fem flipperspel fanns här att roa sig med. Alla kranar var roterande och byttes hela tiden ut samtidigt som stora tavlor ovanför baren uppdaterades. Dessutom fanns det ett kylskåp där man själv kunde gå och plocka. Stans näst bästa pub enligt mig. Det finns tydligen ambitioner att börja brygga här också. De kallar sig redan brewpub vilket kan tyckas är falsk marknadsföring, men jag tror ingen blir besviken. Vi var här för nägra år sedan också, men då var det bryggeripuben Yamhill som huserade i lokalerna. Tyvärr har de kånkat. Väldigt synd.
Vad dracks?
Hound's tooth amber från Silver moon och Bison Organic chocolate stout som mest smakade grillkol. Underlig.
Efter detta begav vi oss ''hemåt'' för lite välbehövlig skönhetssömn.

3 kommentarer:

Gyllenbock sa...

Låter verkligen härligt. Hur länge var ni i USA?

dempa sa...

Sjuukt mkt ölställen du varit på. Det kan ju inte varit billigt det där kalaset.. har du vunnit på lotto eller?

Jonas sa...

Resan var sjukt dyr(sist gav vi11000:-till Portland för två personer,nu18400:-),boendet hyfsat billigt.
Men sen blev svindyrt totalt sätt med tanke på att jag bjöd min sambo på resa&boende då hon hade fyllt30.

Om det vore så väl!
Har man inga ungar(/underhåll att betala på),ingen bil,inget SLkort,inte bor i hyresrätt(med dess hutlösa hyror),inte röker&ett heltidsjobb har man råd.