måndag 3 mars 2014

Öl i Oakland

Tredje dagen i Kalifornien skulle bli lugnare än de två första, men inte mindre rolig för det. Jag tog BART till det beryktade Oakland. Anledningen till denna utflykt var förstås öl/bryggerier.
Första stoppet var bryggeripuben den väl insuttna bryggeripuben Pacific coast brewing. Några bärs fick man i sig även på detta hak, nämligen: den tråkiga APAn Gray whale ale, Killer whale stout; kolsvart, maltig och len. Besk för stilen, men det kommer nog mer från malten än humlen. Helt ok. Slutligen Cherry killer whale; kolsvart, sötare och mer balanserad än ''originalet''.

Tvärs över gatan ligger ett Rosamundes (en varmkorvkedja) där jag åt en korv och till den en god Linden street Pilsner.

Nästa stopp var själva bryggeriet Linden street som låg en bit från centrum i ett industriområde. Ingen riktig pub utan bord och stolar utspridda i ett stort rum. Själva baren var utomhus, men under tak. Ganska mycket folk. Öl fanns det också: Urban peoples common lager, Old brick bitter, Hop candi från Dying vines som brygger hos Linden street.

På väg tillbaka till centrum stannade jag till på krogen Beer revolution, men det var så galet mycket folk att jag bara orkade med en öl, Woodfour Berliner weisse.

Inte långt därifrån ligger baren The trappist där det egentligen var minst lika mycket folk som på förra stället, men man lyckades genast få en plats i baren. Det var ett barrel-event som pågick, men även annat fanns på flaska. Trevliga och roliga gäster gjorde detta till en kväll att minnas, och ölen jag drack var riktigt bra också. Nämligen dessa: Shadows of their eyes och Wise guise. Båda från The rare barrel. Slutligen ett par Stillwaterbrygder som de bryggt tillsammans med franska bryggerier. Thriez / Stillwater The french connection - Blonde och Saint-germain / Stillwater The french connection - Ambrée. Bra grejor.
Det var länge sedan jag hade så kul. En riktig höjdarkväll helt enkelt. Smidigt att bara kunna ta tunnelbanan ''hem'' till stan efteråt.

2 kommentarer:

Gyllenbock sa...

Fint att du slapp bevittna ett mord eller två då du var i Oakland. Verkar ju inte vara den mest trevliga av städer fast öl tycks ju i alla fall finnas, det är ju det viktigaste.

Jonas sa...

Det var helt lugnt faktiskt. Mycket värre i SF.