söndag 9 mars 2014

Öl i San francisco del III- Bryggeripubar&ost

Första delen av dagen bestod av en utflykt till den obskyra bryggeripuben Pizza orgasmica beläget i stadsdelen Richmond. I första hand en pizzeria, men de har en riktig och väl insutten bar. Enligt Rate beer bryggs deras bira där, men jag såg varken bryggeriutrustning eller kände någon ''maltdoft''... Fick iallafall i mig ett par av deras öl. Åt på vägen dit, så ingen pizza. Bärsen var: den lätta, snälla Kölsch och Peach pale ale 6,1%; mycket persika i både arom och smak. Välhumlad med mycket kolsyra. Det var väl ok. Jag åkte spårvagnen tillbaka ''hem'' och vilade lite inför kvällen.

En bryggeripub till skulle hinnas med. Denna gång Southpaw i The mission. Hann med en öl som var en samarbetsbrygd med Thirsty bear vid namn Gratzer; ljus, lite grumlig, lätt. Mycket oväntat en rököl... skulle man kunna tro. I själva verket en öl i den tidigare nästa utdöda stilen Grätzer. Helt ok bira i alla fall.

Hedin kom och hämtade mig för det var dags för ett ost/öl-evenemang på The Cheese school of San francisco. I det lilla klassrummet fick vi prova fem bärs (+ bonusöl) och fem ostar och para medan en ostdomare och en Master cicerone höll låda om vår mat och dryck. Mestadels väldigt intressant. Jag minns ej vad det var för ostar men här är de flesta av ölen: Firestone DBA, Lindemans Gueuze Cuvée rené, Walkers reserve från Firestone walker, Old stock ale från North coast färsk + en treårig specialversion av samma öl vid namn, Cellar reserve Brandy barrel och en två-årig Jolly rodger Bourbon barrel från Drakes. Trevligt.

Det blev en liten promenad tillbaka till Southpaw där något slags rökevenemang pågick. Några brygder till fick man i sig där. Nämligen dessa: Stone Smoked porter with Vanilla beans, Let it rauch från Beach chalet, och Griz’s lawnmower ale från San francisco brewers guild. Bra över lag antagligen.

Dagens sista stopp var Monks kettle som jag varit på några dagar tidigare. Natten/kvällen avslutades med Reality Czeck från Moonlight, Bad apple från Avery, Barbapapa från Pretty things. Bulle hem när de stängde. Ugh.

Inga kommentarer: