onsdag 15 april 2015

Öl i Tammerfors del II-Semesteralkoholist,javisst!

''Erotic restaurant big tits''.Av en händelse med thaimassage på övervåningen...
Dagen inleddes med en turfrunda innan krogarna öppnade.
När väl timmen var slagen gick jag in på Olutravintola Konttori (ölresturant kontoret). Där fanns en lång bar med kul gäster man kunde snacka med. Blev dessutom bjuden på både öl och sprit, det gör ju inte det hela sämre. Ett besök kan rekommenderas om man är i stan.
En hel bunt öl blev man itvingad här: Urho 4,6% från Hartwall, Black perle från Weird beard, Tom long från Stroud, Scarlet macaw 4,8% från Oakham, Punks do it bitter från det för mig ökända italienska bryggeriet Elav, Den fantastiska Widmer Barrel aged Brrrbon '13, Vagabond Pale ale från Brewdog och slutligen Smog rocket från Beavertown. Som tur var drack jag inte allt själv. Bra öl över lag.

Några timmars halvtidsvila gjorde gott.
Andra halvlek började på den mörka och intima gastropuben Tuulensuu där jag blev kvar till stängning. Malmgård Proto #7: frisk, god APA. Singelhoppad med Columbus, Boltmaker från Timothy taylor, Keisari 66 från Nokian; på burk. Riktigt illa till att börja med, men växer efter hand till en helt ok öl.
Grünten-Pils från Engelbräu; en ok, men tråkig tysk pilsner. Från södra delen av landet, inte lika torr som en nordtysk pils skulle vara.
Préaris Belma från Vliegende paard; mycket citrus både i arom och smak. God, välbalanserad och stiltypisk belgisk wit.
Engelbräu Urtyp-Dunkel; snäll, men ändå ok. Lite tråkig bara. Finns det ens ett tyskt ord för torrhumling? Livar upp det mesta.
Formidabel från det för mig okända Broeder jacob; underlig etikett, som på så många andra belgiska flaskor. Klassisk belgisk arom. Metallisk till en början, men det försvinner när temperaturen i glaset stiger. Bra ''singel'' som skulle vara kul att testa sida vid sida mot Maredsous Blonde/6 som är benchmark/referensöl för mig för typen.
Triek från Caracole; kan man dricka om man vill ha diabetes. Galet söt.
Grym mat och trevlig personal, missa inte om ni är i stan.

När de stängt drog jag och ett par andra besökare vidare till det närbelägna Artturi som hade öppet ett par timmar till. En ganska stor restaurang med ljus träinredning.
Ölen här var: Mufloni IPA 4,5% från Beer hunters, Le coq Extra ginger  och slutligen Sandels Arctic från Olvi.
Hög tid att gå till sängs efter all denna öl.

Inga kommentarer: