lördag 1 augusti 2015

Öl i Nederländerna del I-Overijssel

Dags för ett nytt öläventyr, denna gång med frun för första gången på några år.
Vi fick gå upp i svinottan för att hinna till Arlanda. Flygturen ned till Amsterdam/Schiphol var inte mycket att orda om. Därifrån togs tåget till den pittoreska staden Zwolle. Klockan var inte så mycket så vi strosade runt i stan och turfade lite.
Mycket varmt denna dag, så vi flydde in på den stora grolschkrogen De vier jaargetijden för lunch. Ett par exotiska brygder lyckades lokaliseras, Kornuit från Grolsch och Korenwolf wit från Gulpener. Den senare passade mycket bra en sommardag som denna.

Det egentliga målet var restauranten Bapas där vi slog oss ned i skuggan på uteserveringen. Väldigt varmt trots skuggan. Bara att svalka sig med öl helt enkelt. För min del det lokala Zwolse Pils från Hettingabier, Rodenbach Rosso, Hunebed Blond från Groningse bierbrouwerij. Inga höjdaröl direkt.

Det hade blivit dags att checka in på hotellet och därefter vila ett par timmar på det alldeles för varma rummet.
Någolunda utvilade gick vi tillbaka Bapas för middag och ett par öl till. Hop art från Vandestreek, Donkerd från Texels. Två utmärkta öl till någon form av ost/chark-bricka. Den första av många dylika vi skulle smälla i oss under denna resa. Mycket gott.
Öl från Arrakis?

Inte långt därifrån ligger en bar med det underliga namnat In de buurt som vi blev sittandes på resten av kvällen inmundigandes Himbeer från ’t ij/Oedipus, Wiggle från Tender Brutus, Saison 5 och Pandora, alla tre från det för mig okända bryggeriet Maximus som tydligen kan sina grejor. Trevligt och gott. En överraskande bra första dag.

Inga kommentarer: