söndag 9 augusti 2015

Öl i Nederländerna del VII-Butcher’s tears

Lite molnigt till att börja med, men det sprack upp och det blev ännu en solig och varm dag. Vi inledde med lite turfande i stadsdelen Buitenveldert innan spårvagnen tog oss till centrum och Arendsnest igen. Där blev vi sittandes ganska länge, sippandes på: Smokey honey från Two chefs, Naar de Haaien 6,6% från Ramses, Willibrord Amber från  De leckere, Drenkeling från det för mig okända Pampus, Otter S.B. från Snab,  Klein duimpje Sweet blackberry milk stout, Salty dick från Oedipus, Emmer Witte och Laurier porter, båda från Be+er.
Ett trevligt besök med god korv/ost och ojämn nivå på ölen.

En dessert intogs på gatan i form av varsin belgisk våffla. Ett måste vid varje besök i dessa trakter.
Vi tog sedan spårvagnen till stadsdelen Oud-zuid för ett besök på bryggeriet Butcher’s tears som har svensk bryggmästare/bartender, utbildad på Ludvika. Stället ligger undangömt längst in i en återvändsgränd, men är väl värd ett besök med tanke på standarden på ölen. Tyvärr stänger de redan klockan 21. Bärsen som jag hann med var i alla fall The last possession, La condition humaine IV, Saison En enfer, Trial and terror, Karperbier och Tensta bitter. Önskar att vi hade åkt dit lite tidigare. Nu fick man kasta i sig biran för att hinna med så många som möjligt.
Vi skulle upp 4:15 nästa morgon och jag hade inte packat så på sätt och vis kanske det var bra att det inte var öppet längre...
En mycket trevlig resa var det i alla fall. Det finns fler städer i Nederländerna som jag gärna utforskar och Amsterdam är ju svårt att få nog av. Så, på återseende.

Inga kommentarer: