onsdag 5 augusti 2015

Öl i Nederländerna del IV-Shopping

 Efter att  vi ätit någon form av frukost begav vi oss med tåg till Amsterdam Centraal, en resa som tar drygt två timmar och 20 minuter. Därifrån vidare med spårvagn till stadsdelen Westlandgracht där vårt hotell var beläget. När än på dygnet man gick in eller ut därifrån satt det folk/hotellgäster i trädgården och rökte på.
Vi lastade av oss det mesta innan vi gick tillbaka till centrum och åt på en diner på vägen. En bra bit att knalla så man var väl värd en öl på Beertemple. För min del Reinheitsgenot från High water.
Runt hörnet är butiken De bierkoning belägen både jag och frugan shoppade loss.
Spårvagnen tog oss tillbaka till hotellet där vi vilande upp oss en stund innan kvällen drog igång på allvar.

Hela kvällen satt vi på det relativt nyöppnade Craft and draft som var på typ gångavstånd från boendet. Det är en bar, men i ett hörn av den finns även en liten ölbutik där lite mer öl inhandlades för att tas hem. Man kan även dricka ölen på plats, men till de högsta corkage fees jag varit med om, så det rekommenderas inte. Ännu en korv/ost bricka beställdes in och till den följande öl: Saturday’s porter från det för mig okända grekiska Septem, Wreckless från engelska Redwillow; en välhumlad APA med kaktoner. La calavera från Pontino, Arcobräu Zwicklbier, Lagonda IPA från Marble, Mama från Oedipus; halmgul, luktar gammalt. Toner av godis och malt. Lite träig. Ingen typisk APA (som den klassificeras som). Godare än det låter. Wedding rauch från Ducato; kopparfärgad med rökig suraktig arom. Smakar rökigt med toner av svavel. Slutligen Brew by numbers 01|06; Ljus och lite disig. Besk för att vara en saison, men dock  balanseras det upp med smakhumlen.
Goda öl över lag och vi gick belåtna hem genom den ljumna hollandsnatten.

Inga kommentarer: