söndag 2 augusti 2015

Öl i Nederländerna del II-Ersättningsbuss®n.

Vi begav oss söderut denna dag, eller försökte i alla fall. Det var tydligen spårarbete så man fick ta tåget till Utrecht och därifrån buss till ’s-Hertogenbosch/Den bosch och slutligen tåg därifrån till Maastricht längst söderut i Nederländerna, inklämt mellan Belgien och Tyskland. Tur att det är ett litet land. Det motsvarar faktiskt  bara 9% av Sveriges yta.
Väl framme i Maastricht gick vi till lägenheten som hyrts mitt i smeten och kastade av väskor och annat onödigt. Inte många meter därifrån slank vi in på en irländsk pub och tog varsin öl. För min del Kill your darlings från Thornbridge.

Stegen styrdes sedan till den lilla baren De knijnspiep där varsin öl intogs i väntan på att regnet skulle avta. Jag drack en god belgisk ale i form av Chouffe Soleil.
God lager.
Inte så långt därifrån hittades ett ställe med wifi (så man kunde se Allsvenskan), god mat och en massa bärs vid namn De gouverneur där vi slog oss ned i den långa baren. Vi kvar till det äntligen slutat regna. Följande jästa maltdrycker intogs: Gulpener Biologisch ur-hop, Sezoens Blond från Martens, Martens Pils, Limburgse witte från Brouwerij Sint jozef, Texels [tessells] Wit, från samma bryggeri Eyerlander och slutligen Tumulus 800 från det för mig okända De kale ridders. Vitt skiljd nivå på alla dessa öl. Mätta och belåtna vandrade vi ''hemmåt'' i den ljumna sommarkvällen.

Inga kommentarer: