fredag 7 augusti 2015

Öl i Nederländerna del VI-Hot in the city

Mycket varmt denna dag och vi sökte skydd på Madame tussaud's där det fanns AC. Ganska likt den som besökte förra året i Vegas med den stora skillnaden att det alla kändisar var uppblandade med (för oss) okända holländare.
Efteråt blev det en spårvagnstur till stadsdelen Zuideramstel varifrån det turfades tillbaka till centrum. På vägen hamnade vi på en uteservering där ett par öl i skuggan gjorde gott. ’t Ij IPA och Mannen liefde från Oedipus. Bra grejor.

Efter ytterligare en stunds promenad uppenbarade sig ett pancake house. Det skulle bli vårt första besök på ett dylikt. Turistigt, inte så billigt, men gott. Till maten det sötsliskiga lättölet Heineken Oud bruin.

Det första riktiga ölstoppet för dagen var på bryggeripuben De bierfabrik. Hela sortimentet gicks igenom, Puur, Nero och Rosso. Den ena värre än den andra.

Resten av dagen tillbringades på guldhaket Beertemple där jag med lite hjälp av Majsan drack följande öl Eastbound and brown från Palo alto, Hop valley Vanilla Infused Porter, Oil piers Robust porter från Surf, Santa clara valley/Palo alto ''Kolsch'', Nice rack IPA, Killer Rabbit ISA (India Session Ale) och Pin-up porter. Alla tre från det för mig okända Southern oregon. Det blev en tidig kväll. Spårvagn ''hem''.

Inga kommentarer: