lördag 15 juli 2017

Öl i mellanölens förlovade land del VI-Bryggeripubar och shopping

Regnet strilade ned när vi denna morgon gick till närmsta pendeltågs-station och åkte de ~4 milen ned till vackra gräns-staden Chester.
Det var obemannat där vi skulle bo, så vi gick till puben Red lion där varsin öl intogs i baren. För min del en god Clwb tropicana från Tiny rebel.

Nästa ställe att besöka var bryggeripuben Pied bull några meter därifrån. Äldsta puben i stan tydligen, har serverat bärs sedan 1100-talet. Bryggeridelen är dock bara sex år gammal.
Maten smakade mycket bra, och till den några öl som inte imponerade: Changea-bull, Gulla-bull och John smiths (antar att det var den vanligaste på 3,6%). I puben hängde en lapp om bryggerivisningar.
Det skrev vi upp oss på.

På vägen till boendet fanns det tid för en vätskekontroll i hotellbaren på Mill hotel. Antagligen det ''poshaste'' stället jag sett som serverar real ale. En Push från Salopian fick räcka där.
Efter lite bök vid incheckningen kunde vi äntligen dumpa av lite grejor innan det var dags att besöka butiken Chester beer and wine. Vi shoppade loss rätt bra där.
När ölen kånkats till rummet blev det en lite vilopaus där.

En bryggerivisning var bokad till kvällen på Brewhouse & kitchen som jag inte hade en aning om att det var en kedja som tydligen har ganska många bryggeripubar.
Det verkar vara Englands svar på amerikanska Rock bottom. God mat med de godaste pommes jag ätit. Några öl blev det också: Delaware pale ale, Deva victrix och Forest house. En synnerligen trevlig kväll.

Inga kommentarer: