torsdag 13 juli 2017

Öl i mellanölets förlovade land del IV-Utflykt till Birkenhead

Vi började dagen med att gå ned till floden där frukost intogs och en båt till Birkenhead bordades.
Som vanligt var det soligt och varmt, så vi satt på däck och avnjöt färden.
På andra sidan låg en ubåt som det ingick i färjeavgiften att kolla på.
Tyvärr var den uppstyckad, men jag var glatt överaskad av besöket och kan rekommendera att gå dit om man är i trakten.
Inte långt därifrån låg mysiga puben Gallaghers som vi blivit rekommenderade på festivalen.
Med rätta skulle det visa sig. Inredd med allehanda prylar och foton från alla tre försvarsgrenar.
Som om inte det vore nog fanns det exotisk öl att dricka. I en ''ölträdgård'' (med konstgräs!) på baksidan satt vi uppskattningsvis några timmar.
Brygderna undertecknad intog var: Rat Soratchi ace, Samuel smiths Organic Apricot, Dortmunder union Vier och Velocity från Salopian. Det smakade bra i solgasset.

Tyvärr (?) var köket stängt för renovering så vi drog vidare till weatherspoonspuben Brass balance där maten var helt ok (man får inte ha för stora gastronomiska krav på britterna).
Även här kunde man sitta ute i solen. Egentligen lite väl hett, men alla skuggplatser var upptagna. En Robohop från Robinsons till maten.

Vi gick tillbaka till färjeterminalen där det till vår förvåning fanns flera öl från det för mig okända Brimstage brewery. Jag tog en ytterst välsmakande Oyster catcher oatmeal stout i skuggan på uteserveringen med utsikt över floden.
Värre kan man ju ha det.

Några timmars vila på rummet följde innan vi gick ut igen och hamnade på den närbelägna puben Vernon arms. Ett helt ok ställe, med bra service. Ölen denna kväll var Nightfall från Cross bay, Empire APA, Hop salvo från Sandiway, 6x från Wadworth och Stamps Rum porter. Det var väl egentligen ingen av dessa brygder som var så märkvärdiga. Skönt att det var så pass nära till hotellet när vi blev trötta.<3 3="" 6x="" apa="" av="" brygder="" dessa="" det="" egentligen="" empire="" fr="" hop="" ingen="" l="" m="" n="" och="" p="" porter.="" rdiga.="" rkv="" rum="" s="" salvo="" sandiway="" som="" stamps="" v="" var="" wadworth="" yorkshirebryggeriet="">

Inga kommentarer: