fredag 14 juli 2017

Öl i Mellanölets förlovade land del V-Sista dagen i Liverpool

Precis som dagen innan tog vi båten över Mersey, denna gången till en Star wars-utställning.
Det tog inte så jättelång tid.
Lite sämre väder denna dag, så det var inte läge att sitta på däck.
När vi kom tillbaka till Liverpool hittades ett mexikanskt snabbmatställe där en sen lunch intogs. Till den en burk Gingerella ginger ale.

Nästa stopp var Brewdog bar där en Hellahelles 4,9% intogs på uteserveringen och lite flipper spelades.

Inte så långt därifrån ligger den väl insuttna puben Dispensary som jag besökte för fyra år sedan. Då liksom nu var det väldigt varmt därinne så vi flyttade ut på ''uteserveringen'' (några stolar som stod på trottoaren).
Ett bygge pågick ''några'' meter därifrån utan att vara alltför högljutt. De andra som satt ute roade sig med att komma med ''glada tillrop'' till byggarbetarna som som jobbade i värmen medan de/vi satt och läskade oss. Roligare än vad det låter. ''Poetisk rättvisa'' var det väl som inträffade när det började regna och de byggarna kunde få lite svalka. Ett par öl hann man med i alla fall, Jarl från Fyne ales och White rat från Rat. Bra grejor.
Vi fick nog av regnet och gick hemåt men flydde in på en ''hamburger-resturang'' när det började vräka ned. Ganska gott, men det kändes som man gick upp åtminstone ett kilo bara man kom innanför dörren där (gick upp tre kilo under denna resa).
Halvtidsvila på hotellrummet följde.

Kvällen tillbringade vi helt och hållet på weatherspoonspuben North western som ligger i tågstationen vi kom till stan när vi anlände. Fin/intressant interiör med bilder och annat från Liverpools historia och löjligt högt till tak.
En hel drös engelska öl intogs. För min del: Bohemia från Moorhouses, Father's ruined från Coach house, Golden hoppy bear från Beartown, Oregon pale från Weetwood och Kingsdown från Arkells. Inget botten-napp, men heller ingen riktigt bra öl i min åsikt. Det var ok m a o.

Inga kommentarer: