måndag 17 juli 2017

Öl i mellanölens förlovade land del VIII-Utflykt till ett exotiskt land

En utflykt till Wales stod på schemat denna dag. Det var ju så löjligt nära och ingen av oss hade varit där tidigare.
Vi gick till stationen där det till min förvåning inte bara serverades alkohol i den relativt arla timmen utan dessutom exotisk öl. Golden champion från Badger. Jag har druckit många öl från dem och den här var nog bättre än de flesta av dessa.
Man behövde bara åka en station för att komma ''utomlands'' till Wrexham, Wales femte största stad.

Ett par timmars turfande inledde vårt besök innan en välförtjänt lunch och en god Shipyard Rye pale ale till på weatherspoonspuben North and south wales bank.

Tvärs över gatan hittade vi ett mysigare ställe vid namn Royal oak som hade det för mig okända shropshirebryggeriet Joules som huvudleverantör.
Jukeboxen sparkades igång och baren intogs av de törstiga nordborna. Joules ''Pale ale'', The great get together från St austell och Sweeney todd från Colchester var ölen som intogs här. Ok bärs.

Vi rörde oss tillbaka till stationen och tog en vätskekontroll på weatherspoonspuben Elihu yale. Väldigt mycket folk, men ändå bra/snabb service. 3 Queens från Peerless var den sista biran som intogs i Wales.
Skyltar stod på engelska och kymriska (ett språk som får finska att verka bergripligt), men tyvärr hörde vi inte någon som talade det.

Tåget tog oss snabbt tillbaka till England/Chester där vi gick direkt till rummet för lite vila.
Kvällen inledde vi på den minst sagt väl insuttna puben Bear and billet som funnits sedan 1600-talet. Minst tre plan på detta mycket fina gamla hus. Vi satte oss på första våningen med dessa goda öl: Two chefs honey beer från The great yorkshire brewery, Okells MPA (Manx Pale Ale), Beardtongue från Reunion och Okells Bitter.

När de stängt drog vi hemåt och gick liksom kvällen innan på The cellar där Mojave från Track brewing co och Brewsmith Bitter avslutade denna trevliga dag. Ok öl.

Inga kommentarer: