onsdag 6 mars 2019

Öl i Arizona del VII-Tacoevent

Som vanligt var det soligt när en Lyft tog oss ned till den lilla men fräscha bryggeripuben Harbottle brewing. Det sydligaste bryggeriet jag besökt på det amerikanska fastlandet för övrigt. Kök finns inte men vägg-i-vägg ligger ett kinahak så det är bara att hämta käk därifrån. Dessutom hade de någon lunchspecial. Ok mat och till den några öl i form av: Easy going, Sneaky pete och Bloody hell.

Vi Lyftade vidare till andra sidan stan och hamnade till slut på Dragoon brewing company beläget i ett litet industriområde. Ett inte jättelitet taproom där man kunde se själva bryggeriet och jästankar genom glas. Tydligen har det funnits ett tag, men allt kändes nytt och modernt. Det var rätt varmt ute och det satt inte fel med ''några kalla'', dessa var: Can crush, Northern Trail som är en sammarbetsbrygd med Flaggstaff-bryggeriet Mother road och Santa Cruz'r.

En rask promenad tog oss till 1912 brewing company (Arizona blev en delstat 1912) där det var ett ''foodpairing-event'' som vi hade biljetter till. Själva bryggeriet tag upp större delen av fastigheten och själva ''tap-roomet' var ganska litet. Maten var som mycket annat i denna stat mexikanskinspirerad (Arizona har tillhört Mexiko) och mycket bra till den en hel drös av bryggeriets öl, nämligen: Don't tempt me with a good time, Ta weno, Random voices from a secret raccoon 8%, Mescalero Stout, Baya gose, Saison de uva och slutligen Dorada pampeana från det för mig okända lokala Button brew house.
Trevlig tillställning. Stressad men trevlig personal.

Kvällen avslutades på utmärkta Tap & bottle som vi besökte dagen innan. Amazonia från Novo brazil och Helton Boysenberry sour 5,9%. Vi snackade med ett par sköna lirare i baren där innan en Lyft tog oss tillbaka ''hem'' till ädelstenarna.

Inga kommentarer: