torsdag 21 mars 2019

Öl i Portugal del II-Northbound

Vi gick ut i solskenet och hittade en uteservering där vi tog varsin öl. För min del Trindade Profana IPA från det för mig okända lokala bryggeriet Hoppy house. Det satt fint i solskenet. Portugiserna verkade dock inte så imponerade av värmen och såg väldigt påpälsade ut.
En tunnelbana tog oss till Gare do oriente varifrån ett CPtåg tog oss de 31 milen norrut till Portugals näst största stad Porto. Överraskande fina tåg, men fort gick det inte. Med tanke på hur kuperat landet är var det inte många spektakulära vyer som bjöds, mest att se de sista milen innan vi kom fram.

Tunnelbanan tog oss till vårt boende varifrån vi gick till bryggeriet Letras bar i stan. Själva bryggeriet är beläget i Vila verde sju mil norr om stan. En liten bar med ett ganska litet mörkt rum på gatuplan, ljusare och större på nedervåningen där även en lite uteservering fanns. Tydligen ska det finas en jättestor trädgård på nedervåningen, men det var stängt för renovering vid våra besök. Oklart vad Majsan drack, men trevliga personalen serverade iallafall mig: gästölen Mick lager från Musa och Entruda från Barona samt deras egna Letra C, Moscatel barrel aged witbier, Chocolat stout, Red IPA ekuanot och Letra D 6%. Egentligen inte så märkvärdiga öl (förutom den utomordentliga witen), men ett trevligt ställe med god men annorlunda mat. Det fick räcka så för denna dag.

Inga kommentarer: