onsdag 22 maj 2019

Öl i Ulm del I-Rökskadad

Vi tog bilen och åkte mot Ulm beläget nio mil sydost om Stuttgart på gränsen till Bayern. Som så många gånger förr gjorde vi ett lunchstopp på vägen. Denna gång på bryggeripuben Adlerbräu i Dellmensingen, men det var fullt denna söndageftermiddag så det var bara att åka vidare till nästa ställe, Brauerei Schlössle. Själva brygghuset och restauranten ligger på varsin sida av Schlössleweg så vi var inte på själva bryggeriet. Mysigt, väl insuttet, välbesatt, bra service och väldigt tyskt. Maten var ok, inte mer. Jag hann med Spezial märzen och Zwickel. Helt ok öl.
Inte så långt att åka därifrån till hotellet som var betydligt flottare än det förra. Vilade/sov flera timmar innan jag gick ut igen.
Du har fågel!
Bier akademie var kvällens skådeplats. Ett väldigt rökigt ställe även om det inte var så mycket folk där. Man klarade mig utmärkt på den lilla tyska man lärt sig på sina resor i trakten. Jag blev sittandes ett par timmar där inmundigandes lokala Gold ohsen Original, kölschen Pumator Obergäriges helles, Gold ohsen Kellerbier Naturtrüb och Hacker-pschorr Kellerbier.Riktigt ruskväder på hemvägen med både ösregn och mycket kraftiga vindar. Skönt att få lägga sig även om klockan inte var så mycket.

Inga kommentarer: