onsdag 5 juni 2024

Öl i Alabama del IV- Barerna i Madison county

Det var dags för oss att komma ut på vägarna igen. Denna gången 16 mil norrut till världsmetropolen Huntsville. Vårt första stopp där var Yellowhammer brewing. Ganska lugnt där denna måndag, men det fylldes på då det var solförmörkelse på gång. Det var ganska mulet, men det märktes ändå att det blev mörkare. Det var inte själva bryggeriet som hade köket tror jag utan det var i en angränsande rum man fick beställa mat. Det var ok. Ölen var desto bättre i mitt tycke, nämligen: Pop fly lager 4,2%, gosen Sunliner, Nitro irish stout, surölen Spirit guide, T-minus tangerine kolsch, sessionIPAn Orion's belt och schwartzbieren Midnight special.

Tvärs över en stor gräsmatta låg nästa bryggeri, Straight to ale. Det var lite bökigt att veta var man skulle gå in men vi hittade till slut en plats på uteserveringen. Själva bryggeripuben var det av ett underligt ställe med en massa businesses, men det mesta verkade stängt och det var minimalt med fönster så det var lätt att gå vilse i denna öde labyrint. Det fanns en stor flipperhall men man var tvungen att ha någon app för att spela så det fick vara annars hade jag nog stått kvar än. Ännu mer käk intogs på själva bryggeriet och till det: Chill pils, Warrington's ESB, Scott's kolsch, surölet Neon neon som enligt Untappd är en hembrygd och Rocket city red.

På dagens sista ställe Liquor express blev vi (iallafall jag och Tom) sittandes ett bra tag. Det var en stor ''spritbutik'' som även har bar. Trevlig personal, andra gäster och ett digert ölsortiment gjorde det till en kul kväll där följande brygder intogs: Oak mountain Light lager, ljusa lagern General admission från Avondale, surölet Avec moi från det för mig okända tennesseebryggeriet Mantra artisan ales, Yellowhammer Spring lager 5,3% och IPAn Orange starfish från Aslin. Fina grejor. Det regnade rätt rejält när vi skulle hem. Tom tappade sin telefon i Lyften och jag fick ringa så föraren fick komma tillbaka med den. Förhoppningsvis blev han rikligt dricksad. Boendet var La quinta en kedja vi bott på många gånger förr men de här hade faktiskt en frukost värd namnet.

Inga kommentarer: