torsdag 6 juni 2024

Öl i Tennessee

NASA har en anläggning i Huntsville som vi åkte och tittade på innan vår färd fortsatte denna regniga förmiddag 16 min i nordostlig riktning till vi hamnade i världsmetropolen Chattanooga. Första stoppet där var en liten pub med det fantasifulla namnet The tap house. Helt ok mat som jag minns det (det här var ett par månader sedan) och till den: Yee-haw Dunkel, schwartzbieren Obsidian sea från det för oss okända lokala Oddstort brewing company, pilsnern Tiny bomb från Wiseacre, IPAn Hippies & cowboys från Tennessee brew works, Grassroots ale från Calfkiller och Fat bottom Ruby red american ale. Det mesta smakade bra och vi tackade för oss.

Vi åkte och checkade in på boendet och omgrupperade oss inför kvällen... där första stoppet var Dynamo brewing/Hello monty på gångavstånd. Ett lite finare ställe med vita dukar och ett litet bryggverk inklämt bakom baren. Det skulle förvåna mig om deras öl finns någon annanstans. Helles 4,8% samt de båda caskölen Dry stout och ESB 5,4% nöjde jag mig med.

Inte alltför långt därifrån låg nästa bryggeri. Naked river. Det pågick en quiz där så vi försökte vara tysta längst bort i baren. Lyckades få bartenderna att sätta på ''vår'' NHLmatch, men precis som den Flyers-match vi såg några dagar tidigare blev det ännu en total överkörning. Vi tröstade oss med: pilsnern Naked light, Squach watchin wheat och ljusa lagern Sexi mexi.

Dagens besökta bryggerier.

Planen var att gå hem men vi snubblade över intima Chattanooga brewing company som strax skulle stänga. men ett par öl hanns med. Hot mama habanero beer och Chattahooligan Kölsch. Avslutade kvällen. Skön promenad hem i den ljumna kvällen. Det var för övrigt det 24:e bryggeriet som besöktes på den här resan.

Inga kommentarer: