onsdag 2 maj 2012

Öl i Holland del II-Hotel sharia

Någon gång på förmiddagen tog vi tåget till Amsterdam. En spårvagn tog oss till hotellet (vars wifi var blockat för sidor med alkohol, tex Rate beer. Förbudsholland gör sig återigen påmint). Incheckningen var många timmar bort och bagagerummet var fullt, bokstavligen väskor från golv till tak så vi fick släpa runt på väskorna några timmar till.


Ålders-segregeringen från följande dag höll i sig och gubbligan gick till puben Hole in the wall för en hyfsad lunch och ett par bärs på den soliga uteserveringen. Moreeke från De koningshoeven (räknas det som en trappistöl då?) och Swinckels Volmaakt från Bavaria.

Alla träffades på hotellet vid incheckningsdags och vilade lite på rummet innan årets första besök på klassiska och numera rökfria De wildeman. Ålderuppdelingen fortsatte och följande brygder förtärdes: ’t Klinkertje steengoed blond från Rodenburg, Bed & breakfast från De molen, Versa från Thornbridge, Eyerlander amber från Texel(se), Capucijn dubbel från Budel(se).

Vi satte nu den förfriskade Owe i en bulle hem och drog vidare till Beer temple för en Tempelbier från De snaterende arend och slutligen Peeper ale från för mig nya Maine beer company. Nu var vi också förfriskade och åkte taxi hem. Vi väckte Christian när vi kom ''hem'' och gick ut och åt varmkorv mm.
God natt!

Inga kommentarer: