torsdag 3 maj 2012

Öl i Holland del III-Lismande luder från Amsterdam


Christian var den enda som orkade följa med till bryggeripuben De prael där vi satt i lugn och ro tillsammans med Jan Tejbrant (som var på mellanlandning i Amsterdam) och gick igenom sortimentet. Ölen: Zwarte riek, Heintje, Polderbok 2011 och Sjakie. Över lag rätt ok öl.

På väg tillbaka till stadsdelen Ouid zuid där vi bodde sprang vi på Owe som hängde på.
Tanken var att vi skulle äta på kinahaket som låg vägg i vägg med hotellet, men det var stängt så vi hittade en annan restaurang med mat som bara smälte i munnen. Att kalla maten här för god vore en underdrift i likhet med att kalla hitler för en liten elak farbror. Någon pasta med svampsås har jag för mig. Ölen till var inte av samma dignitet; Brand Weizen. Därefter tog vi halvtidspaus.

Kvälls/natt-skiftet utspelade sig helt och hållet på utmärkta Arendsnest som vi även var på sist Amsterdam besöktes. Tom och jag var först på plats, alla de andra drällde in allt eftersom. Mycket ost och öl förtärdes innan vi tog en bulle ''hem''.
Vilka öl då, undrar förstås vän av ordning. Jo dessa: Gerstebier från Jopen, Breugems Dubbel, Chateau neubourg pilsner från Gulpener, Nick & simon från De prael, Echt från Lindeboom, Un appelke vur dn dorst från Sint servattumus, Bronckhorster Nightporter från Rodenburg och slutligen Amersfoorts Blond från det för mig okända bryggeriet De drie ringen.

Inga kommentarer: