fredag 4 maj 2012

Öl i Holland del IV- Wilden&Ölkungen

Sista dagen hade vi en del tid över innan flyget hem skulle gå så det gällde att göra det mesta av tiden. Jag tog spårvagnen söderut för att gå på den mysiga puben Café hesp, med gratis wifi. Där ett par öl intogs, ''Vicaris'' från Dilewyns. Nu har bryggeriet i fråga ingen öl som heter bara så, så min kvalificerade gissning är att det var brygden ''Vicardin tripel gueuze'', lite som en infekterad hefeweizen, godare än vad det låter.
Samt Goudkoppe från Texel(se).

Sen åkte jag tillbaka till centrum för att träffa de andra ''gubbarna'', Owe och Tmotomtom. Vid de här laget hade även Christian fått nog av ungdomarnas upptåg och satt med oss på De wildeman. Även den här dagen hanns det med ett antal öl. Budels Goudblond, Klein duimpje Porter, Emelisse Christmas 10%, Gulpener Dort och Wijs från Sint christoffel.

Därefter gick vi till Bierkoning för att shoppa loss.
Wow, vilket sortiment! Lite annat än ens lokala bolag... Mycket amerikanskt. Extra plus i kanten var att de hade våg i butiken, speciellt som vi var på väg till flygplatsen...
Tåg till flygplatsen där ett par mycket slitna ungtuppar mötte upp. Flyget hem gick smärtfritt för en gångs skull. Kul resa.

Inga kommentarer: