fredag 5 maj 2017

Öl i Gent del I-Kärt återseende efter tretton år

Någolunda utvilade gick vi till närmaste tågstation och hoppade på ett tåg till Gent sex mil nordost om huvudstaden. Någon lättare form av frukost intogs vid stationen varpå planen var att gå till ölbutiken Bierwinkel de hopduvel... vilken visade sig vara stängd under vår vistelse.
Istället checkades det in på hotellet.
Hotellbaren visade sig ha några exotiska brygder. Ett par slank ned innan vi begav oss ut. För min del Gruut Blond och Belle-vue Extra kriek. Inte speciellt gott.

Det vackra staden badade i sol när butiken De bierwinkel lokaliserades. Ingen supershopping, men en del småflaskor fick vi med oss i alla fall.
Inte långt därifrån vid floden ligger Waterhuis aan de bierkant. En minst sagt väl insutten krog. Bar på nedervåningen och som ett stort vardagsrum utan TV på övervåningen. Ett väldigt belgiskt ställe med en massa krimskrams överallt. Det var fullsatt på nedervåningen så vi fick sitta uppe. Bara turister där.
Maten smakade mycket bra och till den god öl i form av: Mammelokker från Van steenberge, Paljas Saison från Henricus och Mongozo Premium pilsener från Huyghe.
Ett par timmars vila på rummet följde.

Mörkt och regnigt var det när vi begav oss ut till Het trappistenhuis som var lite svårt att hitta, men det gick till slut. Intim bar med sparsam belysning, typiskt belgiskt på alla sätt. Vi blev kvar där resten av kvällen.
Lättare middag plus diverse snacks gjorde följande öl sällskap: Ter dolen Blond, Roman Pils, Tongerlo Bruin, Kapittel Watou pater från Van eecke (Poperings hommelbier), Black hole från Roman. Lite hit 'n miss över ölen. Mysigt ställe.

Inga kommentarer: