tisdag 9 maj 2017

Öl i Vichte

Liksom de tidigare dagarna startade vi i hotellbaren. Denna dag med Delirium tremens från Huyghe. Dagens viktigaste mål eller vad man brukar säga. Gott iallafall.

På samma gata som hotellet låg ett fancy korvhak. Varsin slang intogs. Det var ok, men lite väl avantgardistiskt för min smak. Vi delade på en Delvaux från De kroon som inte var så märkvärdig i sig, men funkade till korven.

Inte en jättelång promenad till stationen och tåget som tog oss till byn Vichte som var skådeplatsen för Alvinne craft beer festival. Denna hålls varje år i anslutning till Flanderns största ölbutik Bierhalle deconinck.
Ganska stor hall där utställarna/bryggerierna hade sina barer, många sittplatser, men dessa var upptagna så vi satte oss i ett stort partytält utanför som även det snart fylldes upp.
Vi passade även på att shoppa lite i den mäktiga butiken. Bra priser och väldigt stort urval. Inget låshäng+att vi var tvugna att ta sista tåget gjorde att bara dessa öl hanns med: Super yeah! från det för mig okända spanska Cervesa guineu, Random 88 från Laugar, Electric Funeral från Laugar/Napar, Lervig Tasty juice, Bird of prey Pineapple från Uiltje, Life of plants från Redchurch, Green machine, Oud bruin Raspberry harvest '16, Oud Bruin Cherry harvest '16, Oud Bruin Oak Leaf 6% '16. Alla de fyra sista från lokala Brouwerij ’T verzet. Vi var långt ifrån de enda svenskarna som besökte festivalen.
Resan tillbaka var inte mycket att orda om. Funderade på att gå ut igen, men det hade redan varit en lång dag så det fick räcka så.

Inga kommentarer: