onsdag 3 maj 2017

Öl i Nya zeeland del XV-Shopping och mer öl

Morgonen randades och vi nådde ett väldigt soligt Auckland. Minns inte vart medresenärerna tog vägen, men för mig stod ölshopping på schemat.
Jag tog en buss mot sydöst där stans högst rankade ölbutik är belägen. Gick och åt en hyfsad soppa på ett asiatiskt ställe i närheten innan $179 spenderades på bärs som skulle med hem.
Väldigt varmt var det när bussen togs tillbaka till centrum. Pallade inte ens sitta på uteserveringen på Brew on quay. Tredje och sista besöket där.
En del goda öl intogs inne vid baren i form av: Moa Five hop, Hoppy little ''Wit'', Triple chocolate milk stout från Behemoth, Stingray Imperial IPA från Coronado, Mike’s Vanilla coffee porter, Pot kettle black från Yeastie boys och Death from above från Garage project som besöktes ett par dagar tidigare.

Det hade blivit dags att dra sig till flygplatsen och en flygbuss tog mig dit där de andra mötte upp.
Ett par exotiska brygder lyckades jag hitta även där, Hop rocker pilsener från Macs och Monteiths Black. De var ok.
Flygresan till Peking var det inga konstigheter med. Visserligen hade vi drygt nio timmars väntetid där, men vi orkade inte åka in till stan utan satt bara som muppar och glodde. Ingen öl.
Likaså hemresan var inga problem förutom att Air china inte tillåter ''flight mode'' på telefoner mm så det finns bara deras kinesiska filmer att se på. Yay!
Sammanfattningsvis var vi nog alla väldigt nöjda med resan, men två veckor i landet var som väntat alldeles för lite.
Överraskande mycket svag öl, men det var ju sommar, så det spelar säkert in.
Både jag och brorsan var imponerade över hur bra all svart öl var.

Inga kommentarer: