lördag 6 maj 2017

Öl i Gent del II-Bonusbåt

Dagen inleddes med en Bush Blonde från Dubuisson i hotellbaren. Snacka om rivstart.

Blåsigt och allmänt ruggigt ute denna dag. Vi gick till en pizzeria där lunch och en Bavik Super pils intogs.

Nästa stopp var Bierhuis de brouwzaele där liksom stället vi besökte ett par dagar tidigare i Bryssel baren var inne i en stor kopparpanna.
Stället hemsöktes av härjande ungar och endast en öl mäktades med, Wild jo från De koninck.

Inte långt därifrån låg en båt i en kanal. Det stod något om hundratals ölsorter men såg stängt ut när vi skeptiskt gick ombord.
Det var inte stängt, massor av (billig) öl fanns att botanisera bland, maten var god, och bra service dessutom. Kaffee de planck var namnet.
Vi blev sittandes rätt länge där drickandes: Seef bier från det för mig okända Antwerpse brouw compagnie, Merci maman från De leite, Ma mère speciale från De leite, Vander ghinste Blauw, Saison Voisin från Géants (Gouyasse), Goedendag sterk blond från Toye, La corne du bois des pendus från D’ebly (34 riksdaler för en trippel!) och Jacobins Gueuze från Vander ghinste. Högt och lågt, men för de priserna kan man inte klaga.
Det står en gubbe på statysockeln till höger och ser visionär ut
Sista ölstoppet för dagen var Dulle griet vid ett stort torg. Stort ställe på minst två våningar. Väl insuttet och en massa krimskrams överallt som det brukar vara i det här landet.
Ett par välsmakande brygder avslutade denna tvåsamma dag, Dulle griet blond 5,8% från De proefbrouwerij och Red my lips från Brussels beer project.

Inga kommentarer: