måndag 29 juli 2019

Bryggeribesök i Skärgården

Det var ett tag sedan, men nu var det dags för en utflykt i Främjarnas regi. Denna gång till Hop notch/Waxholms bryggeri (inte att förväxla med Vaxholms brygghus) inte beläget i Vaxholm som man skulle kunna tro utan på Rindö som dock tillhör Vaxholms kommun. Riksbekanta (?) Jessica Heidrich (tidigare bryggmästare på St. eriks) och hennes sambo har köpt bryggeriet av den tidigare ägare och behållt varumärket Waxholms bryggeri för de mer traditionella ölen medan de mer exprimentella går under namnet Hop notch. Vi fick oss en visning samt smaka på en del av bryggeriets öl ''parade'' med ost från mejeriet som är närmsta granne. Bland annat Mörk lager och Lovart lager fick vi smaka på.

Ett väldigt trevligt besök i Skärgården var det i alla fall. Vi hann med bussen tillbaka till färjan till Vaxholm där jag och en annan i sällskapet gick in på Hamnkrogen och tog varsin öl en Ekologisk saison för min del. Den var inte för mig.

En del av oss tog båten tillbaka till stan. Satt med frun på däck och ''avnjöt'' Åbro Original och Zlatopramen från Starobrno.

När vi kom fram gick vi till det relativt nyöppnade Omnipollos Flora i Humlan. Bara uteservering, men det var varmt och skönt så det gjorde inget. Antar att det inte kommer vara öppet om ett halvår. Majsan tog en glass med någon passande öl till medan jag tog en skaldjursplatå med hur mycket vitlök som helst och en Lucy. Ölen var ok. Lång kö, bara en toalett och dyrt. Gillade inte detta ställe, går hellre till ''Hatten'' faktiskt.
Det fick räcka så denna trevliga vårdag.

Inga kommentarer: