söndag 1 mars 2009

Öl i Toulouse

090223: Otroligt stressigt att hinna med tåget från stationen Gare Montparnasse på morgonen och mycket folk som skulle ut och åka tåg tydligen. Cirka fem timmar senare var vi framme i Toulouse som kändes ganska idylliskt i jämförelse med Paris. Hotellet låg bara ett stenkast från stationen och var det överlägset bästa boendet under den här resan.

Väl incheckade gick vi ut på stan för att äta och kolla runt lite. Vi gick bla in i en affär som hade ett väldigt stort utbud av fotbollströjor (t ex.sköna lag som Sverige, Werder Bremen, Charleroi, Lyon hemma, bort och den apfula neongula CL-tröjan), men 70 euro kändes lite saftigt. Hel friterad krabba (utan armar/klor) var en annorlunda middagsupplevelse.
Inga av pubarna vi hade tänkt besöka hade ännu öppnat så vi fick nöja oss med en fulöl innan kvällen; Saint Omer. Det stod bara bryggeriets namn på kranen men antagligen var det: Saint Omer Blonde du brasseur biere blonde. Bättre än man kan tro. Det smakar inte 6,4 och i alla fall, men ganska tråkig.
Efter ett par timmars vila på hotellrummet var vi redo för lite jästa maltdrycker. Först gick vi till det mysiga och intima Le bar de la lune. Där en Sas pils från Leroy. Ett bryggeri som inte brukar göra så mycket väsen av sig, så ej heller denna gång, mest tråkig och pissgul.
Biere de flandre luxe du moulin från St.Sylvestre. Ännu en tråkig ljus underjäst öl, denna gång på 75:a.
Bara ett kvarter från detta ställe finns bryggeripuben Frog&rosbif dit vi styrde apostlahästarna. Mest skränande studenter i publiken.
Maison blanche var en blaskig wit som dessutom skändades (?) med citronskivor.
Mer blask i form av Frog natural blonde. Ljus lager.
Ginger twist; man känner väl av lite smak av ingefära. Precis som de övriga brygderna på denna pub hade detta öl väldigt lite kropp.
Ingen höjdaröl denna dag men ändå ganska kul att se denna stad.

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Tack för det sköna mms:et var ölen något att ha???

Hoppas du köper med dig något som vi kan prova när du kommer till Helsingborg ;-)

Jonas sa...

Nej.Inte direkt.
Får se vad jag har hemma då.Ska utomlands ett par gånger till innan dess så något exotiskt borde man ju ha skrapat ihop.