torsdag 7 juli 2016

Öl i Minneapolis del II-No tour for you!

Morgonen/förmiddagen randades och vi begav oss norrut till bryggeriet 612 brew där en visning var inplanerad. Det visade sig dock att de bara hade visningar ojämna veckor, vilket det ju inte var.
Istället gick vi i grisvärmen till en därbelägen sunkig diner där jag intog en riktigt god burgare som inte ens hade bacon eller ost på sig. Frun var även hon väldigt nöjd med sina pannkakor.
Bryggeriet hade nu öppnat på riktigt och i baren intogs Gateway park, Mary ann och deras sammarbetsbrygd med Northgate (som besöktes dagen innan) Murphy’s Storm.
Inga vidare öl faktiskt.
Vi tackade för oss och begav oss söderut.

Målet för denna bussresa var ytterligare en visning som inte blev av (för vår del). Anledningen denna gång var att vi var 20 minuter sena.
Men ingen ide att hänga läpp för det, det var ju faktiskt Lynlake brewery det här. Högt till tak och utsmyckat med cyklar. Vi beställde pizza från någon pizzeria. Jordnöts-sås kanske låter gott att ha på, men det är det inte... Vi spelade även bingo här. Mycket tråkigare än jag minns det.
En hel drös öl hanns med också: Rubbish oat amber (som levde upp till namnet), Take 6, El tradesman, Ponyboy gold, Mallard club och Citra queen. Verkligen ett bryggeri som blandade och gav. Generellt sett var ölen bättre ju mer välhumlade de var (mer att gömma sig bakom?).

Nästan dörr i dörr avslutade vi kvällen på bryggeripuben Herkimer. En Gose speziell weizen fick räcka.
Resans enda taxitur tog oss hem. Mycket skönt då det hade varit en lång dag. Kul chaffis.

Inga kommentarer: