torsdag 14 juli 2016

Öl i Minneapolis del VII-Sex bryggerier på en dag

Denna dag inleddes med att vi hängde på låset på bryggeriet Indeed. Till att börja med ölades det på den fina uteserveringen, men det blev snart olidligt varmt och vi flyttade in och spelade lite shuffleboard.
Ingen food truck så pass tidigt så istället beställdes goda mackor in då de inte har något kök. En hel bunt mer eller mindre goda öl slank ned i baren här. För min del Lucy (suröl med citrongräs), Shenanigans (både med hibiscus och utan), wit, Invisible piper #2, Invisible Piper #7 och Dandy lager 5,4%.

Inte långt därifrån ligger bryggeriet Sociable cider werks dit vi stapplade i hettan. Fokus ligger på cider med någon eller ett par egna öl finns alltid på fat. Jag tog en Hoppy beer kort och ''gott''.
Anledningen till vårt besök här var ännu en kul busstur runt på några bryggerier.
Första stoppet var 56 brewing som likt bryggeriet Sketchbook som vi besökte i vintras inte hade tillstånd att ta betalt för ölen. De sålde dock growlers och delade ut smakprov. En i sällskapet köpte en och delade frikostigt med sig till oss andra i bussen.

Nästa stopp var trevliga Fair state där en sagolikt god Cromulence släckte törsten. Antagligen en av de bäst berliner weisses jag druckit och en av resans bästa öl.

Tyvärr hann vi inte stanna längre utan var tvugna att åka vidare till Insight brewing company och dess intressant inredda tap room. En välsmakande Lambton dragon intogs med det övriga gänget i baren.

Tydligen ingick (förutom vatten och mycket goda kringlor även) en öl på Cider werks när vi kom tillbaka. En strong beer fick det bli för mig. Någon belgisk historia.

Vi tackade för oss och begav oss med vanlig buss till bryggeripuben Town hall (finns med på Rate beers topp100 över världens bästa bryggerier) som vi besökt tidigare under veckan. Apricot wheat 5,1%, Parkway java porter och 20/40 Edel-helles. En lagom avslutning på en lång dag.

Inga kommentarer: