söndag 17 juli 2016

Öl i Minneapolis del IX-Sju bryggerier på en dag

Vi tog bussen norrut i värmen till Cider werks igen för en ny bussresa runt på några bryggerier därifrån. Den här gången var vi bara tre passagerare på bussen, men det var trevligt ändå.
Första stoppet var Bent brewstillery i Roseville. Som namnet skvallrar om gör de inte bara öl, utan även sprit. Lite för varmt ute så vi höll oss inne. Jag hade gärna stannat längre här då det fanns fyra flipperspel. Två snabba öl var vad som hanns med, Hil yis och Moar. Inte jättegott.

Vidare österut till St.paul och det glutenfria bryggeriet Burning brothers. I det bunkerliknande tap roomet syntes själva brygghuset på andra sidan ett fönster. Förväntningarna vad reält nedskruvade då glutenfri öl brukar vara hemsk.
Kanske var det därför jag blev så glatt överraskad av fruktölet Pyro Raspberry.
Bild courtesy of Hoppy trolley
Nästa stopp var Urban growler, även det i St.paul som vi var på några dagar tidigare med ett annat bussbolag. Vår medpassagerare tog in en stor tallrik tater tots att dela på. Gott, men ölen Rhubarb wit var hemsk.

Mer hemsk öl skulle det bli på Ciderworks när vi kom tillbaka dit. Yellow beer hette den.

Till fots gick vi ungefär en kvart i hettan till bryggeriet Able seedhouse. Stor byggnad med högt till tak och många fönster gjorde det ljust en dag som denna.
Jag tog en Blk wlf som var ok. Inga food trucks på söndagar tydligen så det blev till att gå till en närbelägen diner som möjligen var det sunkigaste jag sett. Maten (philly cheesesteak) däremot var grymt god.

En öl till pallade vi där, House red som inte var någon höjdare.

Utmärkta Indeed som hade besökts ett par tidigare låg i närheten så det blev varsin öl på deras uteservering i skuggan. En specialversion av Dandy lager på 5.4% med grapefruktzest på cask. Dandy indeed.

Ett ställe som låg ännu längre norrut som även det hade besökts ett par dagar tidigare var bryggeriet Fair state. En ganska reäl promenad dit, men det var det värt med tanke på hur bra deras öl är. Även detta en favorit i repris alltså. De hade open mic night och folk stod och diktade... som tur var fanns en uteservering på baksidan.
Läctobäc Twelve och Pomp Fake förgyllde sommarkvällen.

När de stängt tog vi bussen ''hemmåt'' till och tog ett depåstopp på Jl beers som besökts dagen innan. Ett glas Fat sour apple ale från New belgium/Hopworks avslutade dagen och det var dags att vandra hem i den behagliga nattluften.

2 kommentarer:

fajanen sa...

Philly cheesesteak är ju bara så jäkla gott. Mycket ni verkar hunnit med. Massa bryggerier.

Jonas sa...

Ja, det kan vara mycket bra som denna gång.
Det var ett par till som jag hade velat gå på, men vars öppettider gjorde att det rann ut i sanden. Troligare att man går på ett ställe som har öppet 98 timmar i veckan än ett som har öppet 54...